Diari La Veu del País Valencià
El Front Cívic Som Majoria impulsarà el projecte de Guanyem València

RedactaVeu / València.

La Coordinadora del Front Cívic Som Majoria (FCSM) de València ha acordat donar suport i impulsar el projecte de Guanyem València i ha subratllat el seu caràcter de “nou espai polític unitari i compatible amb espais polítics preexistents”.

Aquest acord es va adoptar en una reunió de la Coordinadora celebrada el dilluns, de cara a una assemblea unitària prevista per al pròxim 23 de setembre i que es pretén que siga el primer pas per a la constitució definitiva de Guanyem, segons ha informat el col·lectiu en un comunicat.

Sobre aquest tema, ha explicat que amb Guanyem València es pretén engegar un projecte similar a l’encapçalat per Ada Colau a Barcelona o uns altres Guanyem com el de Còrdova, tots ells projectes nascuts “a la calor de les pròximes eleccions municipals i amb l’objectiu d’impulsar candidatures populars i unitàries constituïdes per plataformes ciutadanes, organitzacions socials i partits polítics, tot açò entorn d’un programa comú”.

El primer pas per a la posada en marxa de Guanyem València, el grup promotor de la qual ja ha rebut centenars d’adhesions al projecte, serà una assemblea unitària que tindrà lloc el pròxim 23 de setembre a la qual assistiran representants de nombrosos col·lectius socials i plataformes ciutadanes de València.

La Coordinadora del Front Cívic Som Majoria de València contribuirà a la seua constitució de Guanyem València. En aquest sentit, després d’insistir que entre els objectius del Front Cívic no està concórrer a unes eleccions, la Coordinadora de l’FCSM de València va acordar subratllar que Guanyem ha de constituir-se “com un nou espai polític amb caràcter unitari i compatible amb espais polítics preexistents”.

A més, l’FCSM considera que Guanyem “ha de ser un projecte enriquidor, un instrument per enfortir el poder ciutadà que pot arribar a ser electoral si es donen les condicions”. Així, l’FCSM de València ha esbossat un full de ruta que passa per constituir Guanyem el pròxim 23 de setembre “des d’una posició antibipardista i de ruptura democràtica”, fixar com a prioritari l’objectiu de discutir i acordar un programa “abans de parlar de candidatures” i plantejar la possibilitat que el projecte cristal·litze en una candidatura electoral.

Comparteix

Icona de pantalla completa