Diari La Veu del País Valencià
Carlos Fabra es lliura de la presó mentre es tramita l’indult

Europa Press / València.

La secció primera de l’Audiència de Castelló ha acordat la suspensió de l’execució de la pena de presó a l’expresident de la Diputació i del PP provincial, Carlos Fabra, mentre es tramita la petició d’indult sol·licitada al Govern.

La Sala ha adoptat aquesta decisió enfront del criteri de Ministeri fiscal, Advocacia de l’Estat i Unió de Consumidors, que s’oposaven en estimar que no resulta “previsible” en aquest cas la concessió de l’indult i donat el “caràcter excepcional” d’aquesta suspensió mentre es tramita la mesura de gràcia.

La sala entén que es donen tots els requisits exigits en l’article 4.4 del Codi Penal, segons informa el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià en el seu compte de Twitter.

El Tribunal aplica la jurisprudència que valora la inexistència d’antecedents i la voluntat de pagament de multa i responsabilitat civil expressada.

Carlos Fabra va presentar davant el Ministeri de Justícia la petició d’indult després de la confirmació pel Tribunal Suprem de la sentència que el va condemnar a quatre anys de presó per delictes contra la Hisenda Pública en estafar més de 693.000 euros entre 1999 i 2003, en el conegut com a ‘cas Naranjax’.

Comparteix

Icona de pantalla completa