Diari La Veu del País Valencià
Suspensió de les classes i protestes dijous al País Valencià per la calor
Leo Part / València

Davant la previsió que demà dijous, dia 11 de setembre, i els pròxims dies augmenten les temperatures al País Valencià pel vent de ponent, STEPV ha animat les direccions dels centres educatius a suspendre les classes i a informar els pares i mares d’aquesta mesura.

En les condicions que es preveuen per a demà dijous, segons alerta un comunicat del sindicat de l’ensenyament, “es farà impossible l’activitat docent, no només a les aules sinó també en el pati o altres llocs que no disposen d’aire condicionat”.

Per això, STEPV recomana “que se suspenguen les clases” i que “les direccions dels centres comuniquen de forma immediata aquesta decisió a les direccions territorials corresponents, mitjançant el model d’escrit” que els ha remès. Aquesta mesura “ja l’han pres, amb molt bon criteri, alguns centres educatius”, segons les mateixes fonts.

D’aquesta manera, segons el sindicat, “les direccions dels centres queden eximides de qualsevol responsabilitat en cas que algun alumne o docent tinga problemes de salut per les altes temperatures”, la qual cosa ja ha denunciat aquests dies.

Segons STEPV, amb la comunicació a les direccions territorials també es trasllada a l’administració la “responsabilitat de respondre i, en cas d’ordenar la immediata represa de les classes, serà la direcció territorial la responsable de qualsevol problema en el centre educatiu en aquestes condicions, i no de la direcció del centre”.

Desmais, vòmits, marejos i inflamacions entre l’alumnat

El Sindicat ha tingut constància de casos d’afectacions a la salut de l’alumnat i del professorat per la calor en els centres com ara desmais, vòmits, marejos, obstrucció de vies sudorípares i inflamació d’ulls, entre d’altres.

“No podem permetre que aquestes afectacions continuen i, per això, demà cal que els centres decreten la suspensió de les classes davant les altíssimes temperatures”, conclou el comunicat.

“Hem decidit no assistir a classe”

A més, segons ha pogut saber La Veu del País Valencià, entre els alumnes dels centres educatius de nombroses comarques, entre d’elles de La Ribera, està corrent com la pólvora aquest dimecres un missatge per les xarxes socials, en què s’explica que el no assistir demà a les classes és una forma de ‘cridar l’atenció de la Conselleria.

El text, corresponent a centres de la comarca de La Ribera, és el següent: “Difoneu: Hem decidit no assistir a classe aquest dijous 11, assistirem a l’Institut però ens quedarem en el pati en forma de protesta tots els alumnes del segon i tercer cicle i els de batxiller. No solament és una forma de cridar l’atenció de la Conselleria per les elevades temperatures, ja que el dijous tindrem una temperatura de 36 graus i una sensació de 43 graus en les aules per la humitat, sinó també pel fet que estem infringint lleis de sanitat. Ens manifestarem no anant a les aules durant tot el dia”.

Registre de temperatures, la setmana passada, a un IES de l’Horta.

Comparteix

Icona de pantalla completa