Diari La Veu del País Valencià
Arriben tres pasteres amb 20 immigrants a la costa de Torrevella

EP / Torrevella.

Tres pasteres amb vint immigrants a bord han sigut interceptades en la matinada d’aquest dijous per la Guàrdia Civil en les costes de Torrevella, segons han informat a Europa Press fonts d’aquest cos de seguretat.

La primera de les embarcacions ha sigut trobada encallada a la platja de Punta Prima, a Torrevella, entorn de les 2.30 hores de la matinada. Les altres dues pasteres, per la seua banda, han sigut interceptades pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil en les costes d’aquesta localitat. Dels vint immigrants, cinc han manifestat ser menors d’edat, a l’espera de les “identificacions oportunes”, segons les mateixes fonts.

Les vint persones interceptades han sigut traslladades a un dispositiu instal·lat en la caserna de la Guàrdia Civil de Torrevella per ser ateses per personal de Creu Roja, segons ha explicat aquesta organització en un comunicat. Un dels immigrants ha sigut traslladat a l’Hospital de Torrevella com a mesura preventiva davant un dolor agut en el pit i l’abdomen.

Estaven exhausts

El cap d’Operacions de Creu Roja, Andrés Chessa, ha explicat que després de realitzar-los les proves sanitàries pertinents, els voluntaris de la institució humanitària han proporcionat a aquestes persones roba d’abric, alimentació, beguda i articles d’higiene. “Encara que estables, hem trobat aquestes persones en un estat de gran feblesa, exhausts, amb nivells de sucre bastant baixos”, ha assenyalat.

“Diuen portar a la deriva a bord de les embarcacions de dos a tres dies”, ha afegit Chessa. A més, l’organització humanitària ha assenyalat que, segons el testimoni dels immigrants, procedeixen tots ells del Marroc, Algèria i Tunísia.

El 2014 és el sisè operatiu d’assistència humanitària que mobilitza Creu Roja i el segon que es produeix en el mes de setembre. Des que a principis d’agost arribara la primera embarcació, Creu Roja ja suma un total de 77 persones arribades en pastera ateses en costes del sud del País Valencià durant enguany.

Comparteix

Icona de pantalla completa