Diari La Veu del País Valencià
‘Prou! No són condicions’, ‘No volem fer classe a l’infern’…
RedactaVeu / Burjasssot / Alginet

“Prou! No són condicions”, “No volem fer classe a l’infern” o “Estimada consellera, vinga vosté… a gaudir de la calor”. Tots aquests lemes es poden llegir en les pancartes que els alumnes de l’institut de Burjassot han elaborat per a acompanyar la seua protesta. Alumnes que no han estat sols, ja que l’Ajuntament de Burjassot, representat per l’alcalde, Rafa García, i per la regidora d’Educació, Adela Pérez, el president de l’AMPA del mateix centre, Jesús Lago, i Teresa Jordà, en representació de la coordinació d’AMPA de la resta de centres de Burjassot, han recolzat la decisió dels joves estudiants.

Rafa García ha manifestat que “les condicions no són, en cap cas, acceptables per a donar les classes” i considera que “la iniciativa dels alumnes és la més acceptable”.

Per la seua banda, el president de l’AMPA de l’IES Estellés, qui ha constatat que la temperatura en determinades zones arriba als 33 graus, ha manifestat el desig de rebre una explicació del perquè s’ha avançat l’inici de curs al 3 de setembre, ja que considera que, a més del problema de les altes temperatures, els professors no han tingut temps suficient per a reunir-se i tenir-ho tot preparat, la qual cosa ha derivat en un “caos”.

Els alumnes de Batxillerat de l’institut manifesten que continuaran amb la seua protesta en els dies següents. Acudiran al centre, però no entraran a les aules, donaran les classes en els llocs més frescos de l’institut, com en el pati o en els passadissos, i canviaran els seus llibres per ventalls.

Els alumnes de l’IES Hort de Feliu d’Alginet protesten per la calor i es neguen a entrar a les aules

Els alumnes de l’Institut de l’Hort de Feliu han protagonitzat aquest matí una protesta per tal de denunciar les condicions en les aules provocat per les altes temperatures. La protesta, que ha començat a les 8.30 h del matí s’ha dut a terme al pati del centre, ja que els alumnes s’han negat a assistir a classe.

Marc Carrasco: “La protesta perquè les classes han començat el 3 de setembre, quan les temperatures encara són molt altes i la humitat encara més. La sensació tèrmica dins de la classe és insuportable, de fet hi ha alguns mestres que s’han marejat i els alumnes estem suant. La concentració és quasi impossible. Esperem que amb aquesta protesta, si pot ser que des de Conselleria se’ns escolte, ja que tenim constància que en altres instituts s’estan fent protestes i no s’ha anat a classe, esperem que des de Conselleria se n’adonen que no es poden començar les classes un 3 de setembre. Les previsions per a hui eren de 36 graus i la sensació tèrmica de més de 40 graus

Comparteix

Icona de pantalla completa