Més d'un miler de desallotjats per l'infernal incendi del Montgó

El foc descontrolat i situat al cap de Sant Antoni, entre Xàbia i Dénia, ha obligat a desallotjar nombroses urbanitzacions. A partir de les 7.30 hores d'aquest divendres, els mitjans aeris s'incorporaran, de manera escalonada, a les labors d'extinció
11 setembre 2014 01:00h
RedactaVeu / Xàbia / Dénia

L'incendi forestal que afecta el Parc Natural del Montgó, entre les localitats de Xàbia i Dénia, ha obligat a desallotjar per precaució més d'un miler persones, la majoria d'urbanitzacions del segon municipi, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE).

La Unitat Militar d'Emergències (UME) va ser mobilitzada a les 20:40 hores d'aquest dijous per a col·laborar en les tasques d'extinció del foc, que va fer necessària l'evacuació de veïns de les urbanitzacions de La Llosa del Castañar, las Niñas, Torre del Ferro, els Molins, l'Hotel Les Rotes, el càmping Els Pinos i xalets disseminats a Dénia. Per la seua banda, a Xàbia van ser desallotjades almenys 15 persones que es trobaven en cases repartides per la muntanya.

A partir de les 7.30 hores d'aquest divendres, els mitjans aeris s'incorporaran, de manera escalonada, a les labors d'extinció. 
 

 
"Açò no es pot controlar, cal deixar que ho arrase tot  i ja s'apagarà"

"Açò no es pot controlar, cal deixar que passe el foc, que ho arrase tot i, quan ja no tinga res que cremar, ja s'apagarà". Aquestes paraules corresponen a una conversa entre els bombers que treballaven ahir en l'extinció del foc declarat a Xàbia i que, com a conseqüència del vent de ponent, es va estendre fins a Dénia, ha afectat el Montgó i ha obligat a desallotjar més d'un miler de persones d'urbanitzacions situades al voltant del Parc Natural.
 
@antgalan 
 
Aquesta comunicació entre els efectius del cos de Bombers, mostra clarament l'extrema gravetat del foc i la impotència dels efectius d'extinció.  
 
 ‏@meteolp

El foc, l'avís del qual ha sigut rebut a les 16.00 hores, ha obligat a evacuar els veïns del final de les Rotes, des de l'encreuament de la carretera de les Planes --tallada al trànsit-- cap al Mena i en la part interior i, en el moment de redactar aquesta informació, s'estava començant a desplaçar també tots els veïns del Marge Roig, Punta Negra i Arenetes.
 

A les 16h el 112 ha rebut l'avís del foc al cap de Sant Antoni, a la zona del Montgó. Fins a la zona s'han desplaçat 11 aeris i 2 brigades amb 2 autobombes, dos dotacions de bombers i un agent mediambiental.
 
@meteolp
 
L'incendi obliga a tallar la carretera Les Planes amb Dénia

L'incendi ha obligat a tallar en un primer moment la carretera les Planes que uneix aquesta població amb la de Dénia, 
informa el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE). La urbanització de Les Rotes ha estat desallotjada, i després altres costaneres del terme municipal de Dénia.
 
La mateixa font explica que la direcció del foc és contrària a habitatges i disseminats i ha afegit que s'han sumat a les tasques d'extinció dos mitjans aeris, de manera que hi ha un total d'onze.
 

@jjavierperezr

Per la seua banda, l'Agència Estatal de Meteorologia a València ha informat en el seu compte de Twitter que les condicions en la zona de l'incendi són de 35.2ºC -s'ha arribat a 36.8º a les 16.00 hores-, amb una humitat molt baixa, del 23 per cent, i vent fluix del sud.
 
@JoanviValles

Brigades d'altres territoris

S'ha declarat el nivell 2 a l'haver sol·licitat mitjans aeris a una altra comunitat per a ajudar en les tasques d'extinció. Els desallotjats s'estan concentrant a l'església, el Centre Social i el club esportiu de Xàbia.
 

@jjavierperezr


@jjavierperezr
 

 

 
next