Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Xàbia qualifica de ‘desastre monumental’ l’incendi del Montgó

Europa Press / Xàbia.

L’alcalde de Xàbia (Marina Alta), José Chulvi, ha assegurat que l’incendi declarat aquest dijous en la zona suposa un “desastre monumental” que afecta el parc natural del Montgó. Sobre el desallotjament dels veïns, ha explicat que el foc no ha afectat els habitatges encara que no podran tornar a les seues cases mentre “estiga actiu”.

“Confie que el més prompte possible es puga controlar el foc i puguem recobrar la normalitat”, ha explicat Chulvi en declaracions a RNE.

L’alcalde ha ressaltat, no obstant açò, el “tremend” dany ambiental que ha causat el foc que ha estat “fins la mateixa vora del penya-segat”.

Quant a les causes de l’incendi, ha dit que estan sent investigades després d’haver-se localitzat el lloc de l’inici del mateix.

“Va ser un dia de moltíssima calor, una calor molt seca i, cap a les quatre de la vesprada, es van iniciar les flames que, de manera rapidíssima, es varen propagar i quan semblava que ja estava més o menys controlat, el canvi de vent va produir que tornara cap amunt”, ha explicat Chulvi.

Comparteix

Icona de pantalla completa