Diari La Veu del País Valencià
1.500 estudiants exigeixen que les aules deixen de ser saunes
Europa Press / València

En les seues pancartes, han reclamat la dimissió de la consellera, Maria José Catalá i han mostrat lemes com ‘El meu cervell es fon’, ‘Aquesta temperatura és una bogeria’, ‘Volem aules, no saunes’, ‘Volem estudiar, no suar’, ‘No som pollastres però ens rostim’ o ‘Ja són Falles, la cremà està a les aules’. A més, els alumnes han corejat consignes crítiques amb l’administració i les altes temperatures.

A les portes de la Conselleria, han llegit un manifest en el qual reivindiquen “una educació digna, pública i de qualitat” i critiquen les “altes temperatures, que fins i tot superen els 34 graus i amb una humitat del 70%, la qual cosa implica una sensació tèrmica de més de 40 graus”, malgrat que “és il·legal estar a més de 27 graus”.

En el seu escrit, els alumnes reproven així mateix que “de nou s’ha augmentat el nombre d’alumnes per aula, sense ampliar la capacitat d’aquestes, i com a conseqüència, a principi de curs han registrat una calor insuportable i amb alumnes que, quan arriben a aquestes inhumanes classes, damunt, no tenen ni cadires on asseure’s”, asseguren.

Fotos: @bpenalba

Reclamen que se suspenguen les classes

Per aquest motiu, reclamen que “se suspenguen les classes fins que les temperatures de l’aula no sobrepassen el legal” i que Educació “adeqüe els centres per garantir unes temperatures suportables i legals” i que “es recupere el calendari dels cursos anteriors”.

Representants d’alumnes i professors han fet lliurament d’aqueixes sol·licituds a la Conselleria i, posteriorment, han sigut rebuts per responsables del departament de Maria José Catalá.

Una de les portaveus dels alumnes, de l’IES Tavernes Blanques, s’ha mostrat sorpresa per la “increïble resposta” davant una “convocatòria que naix de l’alumnat, que va partir d’un grup de whatsapp i s’ha anat difonent un a un” i què, segons explica, pretén “reivindicar una educació digna”. “Volem estudiar, ser algú en el futur, és el nostre dret”, recalca.

‘La temperatura ha sigut la punta de l’iceberg’

En declaracions als periodistes, ha explicat que “la temperatura ha sigut la punta de l’iceberg” però estan ja “farts de retallades de professors, d’augment del nombre d’alumnes per aula i de canvis constants d’assignatures”. “Fa falta un canvi en l’educació, però no així”, ha reivindicat, per a després agrair el suport rebut per part de pares i docents.

Per la seua banda, el Sindicat d’Estudiants ha convocat per al 18 de setembre una vaga a tot el País Valencià per exigir a Educació que done “una solució immediata” als problemes a les aules, després que ahir se succeïren les protestes a col·legis i instituts de Secundària valencians per les altes temperatures.

Comparteix

Icona de pantalla completa