Diari La Veu del País Valencià
Educació entrega a EUPV llistat de 154 centres que encara tenen fibrociment

RedactaVeu / València

La sentència número 426/14 de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia ha obligat a la consellera d’Educació María José Català a facilitar a la síndica d’EUPV en les Corts Valencianes i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, la relació completa de col•legis públics que tenen instal•lacions amb fibrociment.

Sanz considera “summament preocupant” que 154 col•legis tinguen instal•lacions amb fibrociment, la qual cosa “podria suposar, en el cas del seu deteriorament, un autèntic perill per a l’alumnat i per als treballadors del centre.

Esquerra Unida reclama a Català la confecció d’un registre concret dels centres, on aparega el grau de perillositat que tenen aquestes estructures, així com s’establisca un pla d’actuació urgent per substituir-les.

La síndica d’esquerres ha manifestat: “Ara comencem a saber els motius de l’opacitat de la consellera. Des d’EUPV vam haver d’interposar un recurs davant el TSJ perquè Català no volia lliurar-nos aquesta informació, i ara ja sabem per què”.

Grau de perillositat

Sanz ha anunciat que registrarà una nova bateria de preguntes i sol•licituds i també exigirà un registre públic amb una relació completa de les instal•·lacions amb fibrociment i el grau de perillositat. També ha recordat la diligència d’’investigació penal sobre el cas del CEIP Ciutat de Bolonya, amb data de 6 d’agost de 2013, en la què el tinent fiscal advertia a la Conselleria d’’Educació que si aquesta no actuava podrien haver responsabilitats penals.

Igualment, la parlamentària autonòmica ha fet referència al cas de l’Institut Rei Jaume I d’Alzira, on tres alumnes van resultar ferits en desembre de 2012 a causa d’’una ensulsida del sostre.

La síndica d’EUPV en Les Corts ha insistit que ja són sis les vegades que el TSJ ens ha donat la raó deixant en evidència “l’’absurda opacitat” de la conselleria d’’Educació. Català usa als lletrats de la Conselleria per a una causa que, clarament, ja està perduda davant mà.

Sis sentències del TSJ demostren que la consellera no està emparada per a ocultar informació pública a l’oposició, ha afegit Sanz qui també considera que la informació pública és de tots, no és propietat ni de Maria José Català ni del Partit Popular. I en aquest cas, encara és més greu, quan es tracta d’informació tan preocupant.

Enllaç al mapa d’aquests centres amb fibrociment del País Valencià: http://goo.gl/AVqFR4

Comparteix

Icona de pantalla completa