Diari La Veu del País Valencià
Cospedal: ‘Alguns convoquen protestes perquè a València està fent calor’

Leo Part / València

‘Alguns –en referència als sindicats de l’ensenyament del País Valencià- estan convocant hui manifestacions perquè a València fa calor’.

Amb aquesta ‘perla’, que sembla tota una provocació als sindicats docents i alumnat del País Valencià, s’ha ‘despatxat’ aquest divendres la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, durant la seua intervenció en el Fòrum Nacional de Noves Generacions ‘Un paso por delante’, que se celebra a València fins al dissabte.

“Estem defensant un model d’excel•lència, de qualitat en l’educació publica”, ha assegurat Cospedal, per a qui “el més important és que estem defensant -el PP- que no tornen a deixar l’educació pública en fallida, com la van deixar anteriorment les polítiques del PSOE”.

Cospedal ha ‘ironitzat’ -segons el terme utilitzat per algunes agències de notícies- sobre el fet que “alguns” estiguen convocant avui manifestacions “perquè a València fa calor” -en referència a la convocatòria dels sindicats per la calor en les aules que supera el límit de 27 graus establit com a recomanable-, en contrast amb els joves de Noves Generacions del PP, que estan treballant per a oferir “alternatives”.

En la mateixa línia, la consellera d’Educació, María José Català, davant la petició realitzada pels sindicats docent del cancel·lar les classes fins que baixaren les temperatures, va indicar: “El Consell no és responsable de la climatologia, esperem que abaixen les temperatures”.

Continuant amb Cospedal, aquesta ha lamentat, durant la seua participació en el Fòrum popula,r que l’esquerra espanyola no haja donat “una sola raó” sobre “per què no li agrada canviar un model educatiu que, segons tots els organismes internacionals avaluadors de continguts, ha situat a l’Estat espanyol entre els pitjors de l’OCDE”, ha dit. També s’ha preguntat si és que “volen joves poc formats i per tant poc lliures per a decidir el que volen ser”.

Segons Cospedal, abans d’arribar el PP a la Generalitat Valenciana, la Comunitat –en referència al País Valencià- “se n’anava a l’aigua”, però hui avui “té magnífiques infraestructures i millors serveis per a la gent jove i per als majors”.

“El PP sempre ha pensat en els joves”

També ha destacat que el seu partit sempre ha tingut “clar” que era “fonamental” per a garantir l’ocupació juvenil canviar un model educatiu que aboca els joves a tenir un percentatge d’atur dels més elevats d’Europa, i ha lamentat que el Govern haja hagut de reformar-ho sense el suport de l’esquerra espanyola.

Segons ha indicat en la seua intervenció, el PP sempre ha pensat en els joves, però “no com a reclam electoral”, sinó com en un col•lectiu en el qual cal creure i al qual cal donar oportunitats per a tenir futur com a país.

Milers d’alumnes protesten als centres educatius

Cal assenyalar que ahir i hui divendres, milers d’alumnes de centres de primària i secundària de la pràctica totalitat de les comarques Centrals, Nord i Sud del País Valencià han protagonitzat sonores i multitudinàries protestes a desenes de centres escolars de primària i secundària de nombrosos pobles i ciutats del País Valencià a causa de les altes temperatures que estan patint a les aules en aquest inici de curs escolar. De fet, segons Aemet, des de l’any 1950 que el País Valencià no patia un inici de mes de setembre tan calorós. A la ciutat de València.

Aquest matí, a València, uns 1.500 estudiants de Secundària han participat en una marxa i posterior concentració fins la Conselleria d’Educació per exigir “condicions dignes” i que les aules deixen de ser “saunes”. L’acció ha estat convocada a través de mòbils i xarxes socials.

L’STEPV va animar el passat dijous les direccions dels centres a suspendre la jornada a causa de l’alerta per calor i a informar els pares i mares d’aquesta mesura, després de tenir constància de casos d’afectacions a la salut de l’alumnat i del professorat per la calor en els centres com ara desmais, vòmits, marejos, obstrucció de vies sudorípares i inflamació d’ulls, entre d’altres.

A més, el sindicat va presentar el passat dijous 4 de setembre, una denúncia davant la Inspecció de Treball per exigir la cancel·lació immediata de les classes en més de 200 centres educatius dels País Valencià fins que baixen les temperatures.

Els inspectors de l’Institut Valencià de Seguretat i Higiene en el Treball (Invassat) van començar aquest passat divendres a mesurar les temperatures a l’interior de les aules d’alguns centres educatius de les comarques del Sud del País Valencià, on van certificar temperatures de més de 5ºC per damunt del permès per la legislació (27ºC).

Comparteix

Icona de pantalla completa