Diari La Veu del País Valencià
Troben restes d’altres quatre soldats en El Toro, tres d’ells xiquets
Europa Press / València

Aquestes noves troballes eleven a cinc el nombre de combatents les restes dels quals han sigut ja exhumades en la zona a través d’un camp de treball, en el qual un equip d’arqueòlegs format per cinc professors que col·laboren amb el GPRMH està impartint coneixements a 20 alumnes que es paguen ells mateixos la formació.

Segons ha explicat el portaveu del GPRMH, Matías Alonso, les últimes restes oposades pertanyen a un soldat d’entre 20 i 25 anys i a tres combatents més, dels quals dos tenien 15 anys quan van morir i un era de menor edat.

La troballa de les restes dels tres xiquets ha sigut qualificada per Alonso com a “inèdita” ja que “en l’estiu de 1938 la Guerra Civil ja estava avançada i ja no existien els milicians, per la qual cosa no entenem què feien allí xavals tan xicotets, en les restes dels quals han aparegut elements que demostren que portaven uniforme, com sivelles, botons i bales”.

El portaveu del grup també ha assenyalat que aquests enterraments han sigut profanats “de forma professional”, per la qual cosa han desaparegut molts elements que podrien ajudar a la seua identificació, sobretot cranis o ossos llargs. “Açò es produeix perquè els agressors es troben en situació d’impunitat per l’abandó d’aquests cossos per part de les autoritats”, ha lamentat.

No obstant açò, totes les restes, que presumiblement corresponen a soldats republicans per l’escena en la qual han aparegut, seran sotmesos a les proves d’ADN per si poden ser relacionats amb familiars que els puguen reclamar.

Comparteix

Icona de pantalla completa