Diari La Veu del País Valencià
EUPV aposta per convergir en plataformes ciutadanes per a les eleccions municipals
RedactaVeu / València

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha destacat: “Promourem plataformes ciutadanes a nivell municipal que unisquen el conjunt de les persones i col·lectius que hui estan patint els rigors d’aquesta crisi. Aportarem la nostra experiència, el programa i el nostre propi perfil. Volem una eixida social i democràtica a la crisi. Volem canviar el País Valencià, acabar amb el bipartidisme, amb el règim corrupte del PP i amb les polítiques que ens han portat a la ruïna”.

Esquerra Unida ja va encetar aquest procés de convergència per a la construcció d’una alternativa en maig de 2012, en la seua assemblea a l’Eliana, on la formació d’esquerres ja acordà participar en totes les iniciatives que buscaven la confluència i la coordinació de l’esquerra. La resolució aprovada ahir per la formació d’esquerres incideix que aquesta confluència ha de donar-se “per la base, des de la coincidència en les lluites concretes, l’experiència activista i el coneixement directe.

Això ens permetrà multiplicar la contestació al règim, a l’enfortir les forces de l’esquerra i portar les lluites també als àmbits institucionals, amb una alternativa al bipartidisme”. Aquesta estratègia l’hauran d’adaptar al seu propi municipi els col·lectius de base des de la seua pròpia sobirania.

La formació d’esquerres subratlla l’àmbit municipal com l’espai “privilegiat” per encetar aquesta confluència, “per la concreció política, per les condicions de proximitat i simpatia, i la possibilitat de posar en pràctica formes de control ciutadà, i perquè permet una experiència unitària directament amb formes assembleàries, formes habitual històricament als moviments socials i sindicals”.

Però a més, EUPV començarà per aquest espai municipal sense negar d’altres àmbits com és l’autonòmic. “No tanquem portes perquè aquesta estratègia siga traslladada també a nivell de País Valencià i puguem canviar la Generalitat”, ha subratllat Sanz.

Comparteix

Icona de pantalla completa