Diari La Veu del País Valencià
La pluja i la pedra tornen a Morella el dissabte de Fira

comarquesnord.cat.

Les tempestes, ja habituals arreu del territori en aquests primers dies de setembre, han tornat a descarregar fort aquest dissabte de Fira a Morella.

Els Ports ha tornat a viure una vesprada de tempestes en una setmana en la qual les fortes pluges estan sent protagonistes. Un dels epicentres ha sigut Morella i els seus voltants amb aigua i pedra que han desbordat els carrers, i els han convertit en rius, i han perjudicat la Fira que es desenvolupa aquest cap de setmana en el municipi.

A pocs quilòmetres, també s’ha vist afectat el parc d’aventura Saltapins. Un grup d’usuaris, entre els quals es trobaven menors, acompanyats de diversos monitors, s’han quedat atrapats. El riu Bergantes baixava amb molta força i el seu cabal és el pas més directe per accedir al complex des de la Fàbrica de Giner. Els bombers del Parc de Morella, al costat de la Guàrdia Civil, han hagut de rescatar els afectats en una caòtica vesprada. El trasllat es va poder fer sense problemes per una pista en coincidir amb un dels moments de pausa de la tempesta.

En el recinte firal, molts estands s’han vist afectats i s’han protegit de les precipitacions com han pogut. Alguns van haver de desmuntar esperant que aquest diumenge no es repeteisquen les tempestes. El programa d’actes també s’ha vist modificat. Diverses activitats previstes per Morella a Cavall s’han hagut de suspendre. D’altra banda, el concert de les bandes de música de Morella i Cinctorres previst en l’exterior, a la plaça Colón, s’ha celebrat a cobert, en el Teatre Municipal i sense el passacarrer programat. No han faltat els ja ‘tradicionals’ talls de llum que s’han succeït de forma intermitent en la localitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa