Diari La Veu del País Valencià
El Consell ‘oculta’ l’informe tècnic del col·legi de Santa Pola que es va enfonsar

RedactaVeu / Alacant

Modesta Salazar es va expressar en aquestos termes durant la seua intervenció en la Comissió d’Educació i Cultura, en la qual s’ha interessat per la situació dels alumnes del col·legi, els pares i els professors. La diputada ha criticat que el Consell oculte aqueix informe i es dedique a elogiar la qualitat de l’ensenyament que és un objectiu fonamental en el sistema educatiu.

A més, ha denunciat la situació en la qual es troben els alumnes de quart de primària mentre aquest col·legi és derrocat. En aquest sentit, ha puntualitzat que ‘els pares volen saber per què els alumnes són resituats en un altre lloc que no compleix les característiques adequades’. Igualment, s’ha interessat per la falta d’atenció que reben els alumnes d’educació especial.

Sobre l’accident en el qual van resultar ferits nou xiquets i una professora, Salazar ha sostingut que cal conéixer l’informe per saber si ‘es va poder evitar’ i ha recordat altres centres valencians en precària situació, entre ells el CEIP Manjón d’Alacant. La diputada ha exigit al Consell que explique tot el succeït i ha apel·lat al dret constitucional a saber la veritat. Per tot açò, ha reclamat l’informe realitzat citat sobre el centre de Santa Pola que, segons ha subratllat, és un centre educatiu molt ben situat en el rànquing, entre els millors 200 col·legis públics del País Valencià.

D’altra banda, ha felicitat la comunitat educativa per ‘el comportament en adaptar-se a aquesta situació, però no volem que es cronifique’. Sobre aquest tema, ha comparat la credibilitat del Consell amb la de ‘un euro amb la cara de Popeye’ i la de la Conselleria amb el ‘formigó de la biga que, segons els tècnics, es descomponia pressionant-la amb els dits’.

Comparteix

Icona de pantalla completa