Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia Educació davant el Síndic pel caos de l’inici de curs

RedactaVeu / Alacant

El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha informat que aquest grup municipal “hem denunciat davant la Sindicatura de Greuges la manca de reaccions dels Serveis Territorials de la Conselleria d’Educació pel caos registrat en l’inici de curs escolar”.

Bellido, que ha registrat aquest matí l’escrit en la Sindicatura, ha indicat que “aquest precipitat començament de curs s’ha traduït en problemes d’organització als centres, com manca de professorat, manca de neteja i problemes derivats de la sufocant onada de calor”.

Coaccions als docents i centres nous mal climatitzats

Davant aquesta situació, els Serveis Territorials, segons Bellido, “han sigut incapaços d’arribar a consensos amb la comunitat educativa per tal d’estalviar riscos innecessaris als alumnes i, fins i tot, han arribat a coaccionar aquells docents que han pres mesures per tal de protegir el benestar dels xiquets i xiquetes”, ha destacat.

El secretari local ha apuntat que “és aquesta actuació irresponsable la que denunciem davant Sindicatura, així com el fet concret que els centres, fins i tot els de recent construcció, no estiguen ben climatitzats, tot i les temperatures extremes que patim en moltes ocasions”.

Ignasi Bellido ha lamentat que, “malauradament”, els alumnes han sigut els que han “acabat pagant aquesta nefasta organització” de la Conselleria d’Educació i, per tant, “la nostra voluntat és que no es torne a produir aquesta situació, fruit de la negativa de la consellera Català a establir un diàleg amb la comunitat educativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa