Diari La Veu del País Valencià
La Política educativa de Català precipita la rebel·lió a les aules aquest inici de curs
RedactaVeu / València

La Plataforma ‘No retallades’ de l’Horta Nord “rebutja les polítiques educatives del PP”, el “lamentable calendari escolar” i la “improvisació de la Conselleria d’Educació”, que “estan posant als centres escolars en risc davant les elevades temperatures”, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat.

Segons aquesta Plataforma, “l’avançament injustificat” del curs escolar ha provocat que les tasques organitzatives i acadèmiques “s’hagen portat a terme sense la necessària planificació i coordinació pròpia de qualsevol inici de curs”, amb la complexitat “afegida” que suposa l’aplicació de la LOMQE.

“A aquest desficaci –assenyala La Plataforma ‘No retallades’ de l’Horta-, s’ha d’afegir l’anècdota de les altes temperatures que patim dins les aules”, que provoca “situacions contràries a qualsevol lògica i normativa sobre seguretat laboral i benestar de l’alumnat als centres”. Perquè encara que l’Administració educativa no és responsable d’aquesta situació meteorològica, “sí que n’és còmplice d’afavorir la coincidència amb l’inici de curs”, apunta.

La Plataforma subratlla que “se situa radicalment en contra de la precipitada aplicació de la LOMQE i el seu nou currículum, els retalls”. També es manifesta “contrària” a l’augment de la ràtio en les aules, “que no fan més que evidenciar la manca de consideració cap a l’educació en general i l’escola pública en particular”.

Les mateixes fonts asseguren que rebutgen “contundentment” l’aplicació “entorcillada” d’una nova llei que esdevé “l’excusa perfecta per a arraconar més encara el valencià a l’ensenyament i nega el dret d’una immensa majoria de famílies que volen escolaritzar els seus fills i filles en valencià, a favor d’una minoria”.

La Plataforma es mostra “contrària a la reducció de grups en tots els nivells educatius” i a la supressió d’aules taller i programes de reforç, orientació, suport i atenció a la diversitat i ens situem diametralment oposats als atacs a les condicions laborals del professorat. També manifesta el seu desacord amb la política de “no substitució” de les baixes del professorat en temps i forma.

“Mentre Conselleria d’Educació no prenga les mesures que són necessàries per al bon desenvolupament educatiu i per preservar la salut de tota la comunitat educativa, caldrà resistir a aquest desgavell i improvisació de Conselleria”, anuncia.

Per aquestes raons, la Plataforma dóna suport a les mobilitzacions dels estudiants. I anima els docents, AMPA i la comunitat educativa en general a fer denúncies davant inspecció de treball, suspendre les classes quan calga i en definitiva defensar l’escola pública ací i ara com han fet ja a Foios, Meliana, Massamagrell i Tavernes Blanques, entre d’altres.

Una altra lamentable novetat d’aquest inici de curs, segons la mateixa entitat, és la implantació de la LOMQE en alguns cursos de Primària, i l’FP bàsica als centres de secundària ja que “la LOMQE és una llei segregadora i classista, contrària a una escola de qualitat amb capacitat d’integrar tothom. Per això aquest curs es reproduiran les mobilitzacions per l’escola pública i contra les retallades”.

Des de la Plataforma ‘No retallades’ de l’Horta Nord es comprometen aquest curs “a defensar a la nostra comarca l’escola pública i els serveis públics en general, a promoure en el nostre àmbit mobilitzacions unitàries i coordinades fins acabar amb les retallades i fins aconseguir un canvi de polítiques a nivell municipal i al nostre País”.

Manifestació dijous

Finalment, la Plataforma ‘No retallades’ de l’Horta Nord fa una crida a tota la comunitat educativa de la comarca i a la societat en general perquè participe activament en la jornada de mobilitzacions de dijous, 18 de setembre, i en la manifestació que hi ha convocada amb el lema ‘Consellera, dimissió!’.

Comparteix

Icona de pantalla completa