Diari La Veu del País Valencià
FE CCOO PV dóna suport a les mobilitzacions de l’alumnat
RedactaVeu / València

Aquest curs ha començat amb malestar i mobilitzacions, la qual cosa és lògica ja que la comunitat educativa “ha hagut de patir retallades des de fa dos anys i a més veure com s’implanta la LOMQE, una llei regressiva que s’imposa per voluntat del PP”, segons una nota de la Federació de l’Ensenyament de CCCOO PV.

A més, segons aquesta Federació sindical, l’avançament del curs escolar “també de forma unilateral” per part de la Conselleria i que ja va denunciar FE CCOO PV “no atén a raons pedagògiques”, amb la qual cosa “s’ha escalfat l’ambient d’aquest inici de curs”.

Per si tot això fóra poc, també la comunitat educativa “ha hagut de suportar” temperatures que superen les marcades per la legislació laboral i que provoquen desconfort i estrès tèrmic, indiquen les mateixes fonts.

Donada aquesta situació i davant la convocatòria de mobilitzacions i vaga dels sindicats estudiantils, la FE CCOO PV ha anunciat que participarà a les manifestacions que han convocat al matí de dijous 18 en diferents ciutats del territori valencià.

A més, considera que les demandes “són compartides pel professorat i per tant, insta que no s’entrebanque el dret a vaga de l’alumnat, més bé al contrari. Fem una crida a la col•laboració del professorat: no posar exàmens, facilitar-los el dret de reunió, etcètera”.

La FE CCOO PV considera que és “molt important” el consens en les mobilitzacions, com “ja hem vist durant aquests darrers anys”. “Necessitem contundència i unitat en la pressió als governs antieducatius i les seues polítiques de retallades”, subratlla FE CCOO PV.

Per això, fa una crida a convocar les mobilitzacions des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic al PV on està representada tota la comunitat educativa: treballadors i treballadores, famílies, alumnat, veïns i veïnes… “L’educació o la defensem tots plegats o no la recuperarem”, conclou el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa