Diari La Veu del País Valencià
Una petició per Salvar el Montgó recull 27.500 firmes en Change.org

Leo Part / València

La resposta ciutadana per exigir a la Generalitat Valenciana l’adopció de mesures immediates tendents a recuperar el Montgó després de l’incendi que va reduir a cendres gran part del Parc Natural està essent realment extraordinària.

Així, una petició creada recentment en Change.org per Salvar el Montgó, a la qual ha donat el seu suport #MontgóViu, iniciativa popular de reforestació, amb el títol ‘Pla de futur i reforestació del Montgó’, ha aconseguit reunir en tan sols uns dies més un total de 27.572 firmes de suport fins el moment.

La petició està dirigida a la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig. En la mateixa, els sotasignats demanen a la Conselleria que presente un pla de futur i reforestació del Montgó després de l’incendi declarat el passat l’11 setembre de 2014 i que va calcinar una superfície de 444 hectàrees.

En concret, mitjançant aquesta petició de signatures, demanen que es presente aquest pla del Montgó “públicament abans de final d’any 2014 i, abans de la convocatòria d’eleccions, un -altre- document sobre el futur del Parc Natural perquè la nostra muntanya no quede en l’oblit”.

En la mateixa petició dirigida a Bonig i redactada originalment en castellà, s’indica textualment: “Ens agradaria que aquest Pla es publique en mitjans digitals i s’explique l’estratègia per a reforestar i sobretot per a mantenir, evitar i vigilar davant nous incendis. Demanem que el document continga dates i actuacions concretes per a fer un seguiment públic del seu compliment”. A més, en es recorda que el Montgó és un paratge d’alt valor ecològic, turístic i sentimental per a milers de persones i 650 espècies.

En el text explicatiu que acompanya la petició al Govern de Fabra s’explica que el Parc del Montgó té una extensió de 2117 hectàrees, “és a dir s’ha cremat un 25% del Parc”. Per aquesta raó, s’argumenta, “necessitem un pla per a recuperar l’àrea cremada al més prompte possible i preparar la zona per al futur” ja que els habitants de Xàbia i Dénia i tots els seus visitants “perdem un entorn que volem recuperar”.

“Volem demanar un pla per escrit, concret i amb dates per a la reforestació del parc del Montgó i sobretot amb un pla de conservació del parc que evite nous incendis tan greus com a aquest”, subratlla Salvem el Montgó, per la qual cosa “convidem la Generalitat Valenciana al fet que faça aquest pla públic abans de finals de l’any 2014 abans de la Convocatòria d’Eleccions”.

Es pot seguir aquesta iniciativa en Twitter i donar suport en les xarxes socials usant l’etiqueta #salvarelmontgo. Els seus promotors i col·laboradors demanen a la ciutadania que la difonguen mitjançant aquest link perquè signen. Montgó Viu-Reforestació del Montgó disposa també de pàgina de facebook.

Qualsevol ciutadadà pot donar el seu suport a aquesta petició indicant les seues dades en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa