Diari La Veu del País Valencià
Nous Cinemes Texas de Ventura Pons, reestrenes en VO subtitulades en català
ACN / Barcelona

Raig d’Idees i propostes Visuals, S.L., creada amb la finalitat de recuperar els Cinemes Texas, és una empresa que naix a partir de l’experiència cinematogràfica de la productora Els Films de la Rambla, S.A., fundada l’any 1985 per Ventura Pons, director, guionista i productor que des de fa 49 anys treballa en el món de l’espectacle amb 23 muntatges teatrals i 25 llargmetratges. Els Films de la Rambla, S.A., és l’accionista majoritari (80 %), junt amb altres aportacions privades (20%). Els Cinemes Texas, situats al Carrer Bailén, 205, estan formats per quatre sales, amb un total de 540 butaques, que han estat totalment reformades, dotades d’alta tecnologia digital.

Ventura Pons ha assenyalat que es tracta de fer un cinema per la gent en versió original de reestrena preferent i de “recuperar uns cinemes que són molt populars i que la gent pugui venir a veure bones pel·lícules”. “Les tres ‘b’ que deien les nostres àvies, bo, bonic i barat”, ha afirmat.

Entre els objectius dels Cinemes Texas, hi ha l’exhibició cinematogràfica en català. De fet, tota la programació serà en versió original en les pel·lícules estrangeres subtitulades en català i les catalanes subtitulades en anglès. Durant el cap de setmana es programaran el que Ventura Pons ha anomenat les matinals infantils doblades al català amb films no només de dibuixos animats. Fins ara tot s’ha fet amb inversió privada, però ja que molts títols actuals no estan subtitulats al català, la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha ofert la seva col·laboració per a subtitular els films que no han estat subtitulats en català.

El segon objectiu és fer tornar el públic a les sales amb una programació de reestrena amb l’objectiu de no fer la competència a cap cadena exhibidora i donant una segona oportunitat als bons títols. Es donarà una atenció especial al cinema produït a Catalunya.

El preu habitual serà de tres euros, però s’està estudiant fer preus especials de dilluns a dijous per als majors de 65 anys, menors de 18 anys i membres d’associacions ciutadanes amb qui estan establint vincles com les de Gràcia, Òmnium Cultural, Ateneu Barcelonès o l’Acadèmia del Cinema Català. “Volem posar el cinema a l’abast de la gent i quanta més gent vegi les pel·lícules millor. Aquí no tindran excusa perquè els ho posarem molt fàcil”, ha apuntat. En aquest sentit, ha declarat que és una aventura que comparteixen amb el públic.

El tercer objectiu és la qualitat de l’exhibició i les quatre sales ja estan equipades amb projecció digital i estan dedicades en record de Néstor Almendros, Bigas Luna, Rovira Beleta i José Luis Guarner.

Sobre la rebuda que ha tingut entre els veïns del barri els cinemes, Pons ha explicat que tot i encara no han vist el cinema, estan molt contents que Gracia recupere el Texas. “Gràcia és un barri meravellós i a sobre és el meu”, ha destacat. Aquest dimecres s’inaugurarà el cinema amb la projecció, entre d’altres films de ‘La teta y la luna’ de Bigas Luna i aquest dijous s’obriran les portes al públic amb ’12 anys d’esclavitud’, ‘L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra’, ‘Surt el sol a Edimburg’ i ‘Any de Gràcia’.

Comparteix

Icona de pantalla completa