Diari La Veu del País Valencià
No és això sra Consellera, no és això…

RedactaVeu / València.

El claustre del professorat de l‘IES Lluís Vives de València reunit en sessió extraordinària a les 12:47 hores del dia 17 de setembre de 2014, després d’analitzar la situació creada per l’avançament del curs escolar 2014-2015 aprova per unanimitat transmetre a les autoritats educatives i a l’opinió pública el següent comunicat:

1. Fem constar el nostre desacord amb el calendari d’acabament de classes del curs escolar 2013-2014 i el de l’inici del curs 2014-2015, ja que la comunitat educativa en cap moment ha rebut arguments i raons pedagògiques que justifiquen ambdues decisions preses per la Conselleria d’Educació de la G.V. Fet que considerem una manca de sensibilitat i de respecte cap als professionals que conformen les plantilles dels centres educatius.

2. Volem expressar la nostra indignació o, si més no, el nostre malestar per les condicions laborals i educatives tan precàries, previsibles per altra banda, que estem patint aquests dies de l’inici del curs escolar i que han estat provocades per la decisió esmentada. Estem impartint classe amb una temperatura mitjana de 32⁰C i un grau d’humitat que en ocasions supera el 72%. Cal subratllar, en aquest sentit, que la normativa en matèria laboral indica que la temperatura en el lloc de treball no ha de superar els 27⁰C per tal d’evitar posar en risc l’estat físic de l’alumnat i dels treballadors i treballadores i, com és obvi, poder impartir docència i rebre formació amb uns mínims d’atenció, comprensió i participació garantits per part del nostre alumnat.

3. A la situació descrita en l’apartat anterior hem d’afegir que la comunitat escolar del nostre institut està patint, ja va per a tres cursos escolars, unes ràtios inassumibles des d’un punt de vista didàctic així com un increment d’hores lectives que no facilita la preparació, organització i desenvolupament òptim de la nostra tasca docent.

4. Per acabar, assenyalem que l’origen del nostre malestar no està en les altes temperatures que s’estan produint aquests darrers dies sinó en l’aplicació d’una política educativa fonamentada en la disminució de recursos públics cap a l’educació pública i l’adopció de decisions precipitades i no consensuades (com la imposició i implantació caòtica de la LOMQUE), erràtiques i en alguns casos clarament demagògiques per part de les nostres autoritats educatives.

Considerem doncs, per totes aquestes raons, que la situació descrita no facilita el camí ni el clima adequat per tal d’aconseguir l’educació pública de qualitat que la nostra societat desitja i necessita i que ens permetrà aconseguir i compartir les realitats educatives de països que en aquest moment són una referència en els informes d’avaluació de la qualitat educativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa