Diari La Veu del País Valencià
Teatro Salitre i la ballarina Claire es retroben amb el públic del MIM

RedactaVeu / Sueca

La segona jornada de la Mostra Internacional de Mim (MIM) ofereix aquest dijous una àmplia programació marcada pel retrobament de la companyia basca Teatro Salitre i el de la ballarina francesa Claire amb els espectadors del festival.

Els seus espectacles, d’accés lliure i gratuït, i per a tots els públics, podran veure’s a l’escenari de la plaça de l’Ajuntament de Sueca.

El muntatge Rico, rico, rico dels bascos Teatro Salitre, el mateix que va triomfar a la 5a edició del MIM (1994), torna demà al festival, vint anys després i al mateix escenari, amb un ‘remake’ de l’espectacle de teatre de carrer més incorrecte, destroy i “porquiclown” que la companyia ha realitzat durant tota la seua trajectòria. En ell, el públic tindrà l’oportunitat d’assistir a la trobada de tres personatges, Vivo, Bobo i Malo, que s’ajunten “per tal de celebrar un aniversari molt especial”, segons fonts de l’organització del Festival de Sueca.

Teatro Salitre va nàixer el 1988 a Getxo de la mà de Jon Ariño, Iñigo Basauri, Josu Bilbao, Jesús Penyes i David Pinilla. Les seues primeres propostes, com Teatro al kilo, se centren en el teatre de carrer, l’humor, la comèdia i el clown. El 1991, el director Gustavo Tambascio els dirigeix tres peces de text creades per a espectacles de sala. Dels grans teatres als festivals de teatre de carrer, passant pel miratge de la televisió, Teatro Salitre es dissol el 1999 i torna a renàixer el 2009.

El somriure del nàufrag

Per la seua banda, la ballarina i clown francesa Claire, es retrobarà aquest dijous amb el públic del MIM amb la representació d’El somriure del nàufrag. Es tracta de l’última peça d’una trilogia, que les seues dues primeres parts (De passeig i Vaixell d’arena) es presentaren al festival durant els anys 2005 i 2008, respectivament. En aquesta ocasió, l’artista torna a Sueca per a establir un diàleg coreogràfic i emocional amb una estàtua de l’escultor Eduardo Quadrat.

Claire Ducreux aposta per una “dansa al servei de les emocions, el joc amb el públic i l’humor”. El 1998 va crear, al costat del pallasso Leandre Ribera, la Cia. Leandre-Claire i l’espectacle Fragile, Premi del Jurat del 1r Festival de Teatre de Carrer de Valladolid. A aquesta creació li seguiren els seus primers solos de dansa De passeig, Premi Especial de la Feria de Artistas Callejeros del Humor de Leioa-Umore Azoka 2004; Vaixell d’arena, coproduït pel festival TAC de Valladolid; i El somriure del nàufrag, estrenada el 2012.

Cal assenyalar que al costat de la programació oficial, el festival amplia i complementa la seua programació amb els Off-Mim, actuacions en directe, multidisciplinaris i gratuïtes, que es desenvolupen en diversos locals d’oci de Sueca.

Així, aquest dijous 18 de setembre Vitamin-Art presenta Projeccions dinàmiques-vídeo mapping. A més, també tindrà lloc la presentació i espectacle literari La dona que és rigué de Talleyrand de les germanes Manola i Rosa Roig. I finalment, Kankaneo Teatro actuarà amb la seua proposta Pa tu pa mi.

Comparteix

Icona de pantalla completa