Diari La Veu del País Valencià
CCOO-PV prepara una tardor de mobilitzacions a l’educació
RedactaVeu / València

Segons ha informat el sindicat CCOO, durant la setmana del 22 al 25 de setembre es realitzaran fins a 15 assemblees informatives i consultives al llarg de tot el País Valencià per tal d’analitzar col•lectivament la situació a l’ensenyament valencià amb l’entrada de la LOMQE, i valorar la necessitat de treballar per recuperar drets i recuperar el futur.

Entre les propostes que defensarà el sindicat en les assemblees està la convocatòria d’una vaga general d’ensenyament en la segona quinzena d’octubre. El dia serà assenyalat al costat de tots els sindicats d’ensenyament i de la plataforma de l’ensenyament públic.

Penses que hauria de convocar-se una vaga estatal d’ensenyament?

A més s’enviarà a l’afiliació de la FE CCOO PV un qüestionari amb una pregunta molt clara: “Penses que la FECCOO hauria de convocar una vaga estatal d’ensenyament contra l’aplicació de la LOMQE i contra les retallades en els pressupostos d’Educació?”

La Plataforma Estatal por la Escuela Pública va anunciar ahir mateix, 16 de setembre, que convocarà mobilitzacions aquest curs, i ha fet propostes concretes per als propers mesos.

En eixe sentit, des de la FE CCOO PV consideren que les mobilitzacions al País Valencià “han de ser coordinades amb la resta de territoris, de caràcter general i unitari” per aconseguir “contundència en la pressió als governs antieducatius i les seues polítiques de retalladles”.

La Federació d’Ensenyament de CCOO PV considera que junt a les mobilitzacions unitàries, cal estendre mesures de “resistència educativa centre a centre” per a plantar cara a la LOMQE des de les mateixes aules. Per això ha anunciat que impulsarà la ‘Xarxa de centres democràtics’ per a crear un compromís de participació democràtica entre els diferents agents que participen en el procés educatiu. Amb aquesta iniciativa pretén que cada centre educatiu manifeste el seu rebuig a la nova llei d’educació i l’aposta per defensar per damunt de tot la qualitat democràtica.

“Hem liderat el moviment social en defensa de l’educació i ara ens correspon per responsabilitat impulsar les futures mobilitzacions unitàries. Al País Valencià la FE CCOO PV, com a sindicat de classe, treballarà al si de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic al PV on estem representada tota la comunitat educativa (treballadors i treballadores, famílies, alumnat, veïns i veïnes) per dur endavant propostes de mobilització i resistència educativa”, conclou el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa