Diari La Veu del País Valencià
Set mesos sense urgències nocturnes a Pedreguer, Verger, Ondara i Gata
RedactaVeu / Pedreguer

Retallades i més retallades. Més de mig any després, la situació segueix igual, ja que les nombroses mobilitzacions i les gestions portades endavant per l’equip de govern de Pedreguer, amb el seu Alcalde Sergi Ferrús de Compromís al capdavant, només han servit per aturar la segona fase de ‘reestructuració de serveis’, és a dir, el tancament de les urgències nocturnes a Teulada, Benissa i Orba (recolzant-se en el fet que el vicepresident José Císcar és natural del primer d’aquests pobles de la Marina).

Ara la situació pot agreujar-se, ja que Marina Salud ha començat a demanar dades d’afluència de pacients al torn de vesprada (de 15,00 a 22,00), el que fa pensar en el tancament d’aquest torn si l’empresa considera que l’assistència és poca.

És per tot això que Enric Morera, síndic de Compromís a les Corts, torna a presentar una iniciativa, en forma de preguntes parlamentàries.

En aquesta, exposa que el tancament de les urgències nocturnes als Centres de salut de Pedreguer, Verger, Ondara i Gata des del passat 23 de juliol, ha estat rebutjat pels plenaris dels pobles afectats, entre altres raons, per atemptar directament contra el dret dels usuaris a rebre un servei eficient i de qualitat que puga garantir la salut dels ciutadans en cas d’urgència. S’afegeix el fet de ser un greuge comparatiu respecte a altres poblacions de la comarca, ja que els habitants dels pobles afectats li reporten a l’empresa la mateixa quantitat per càpita que els d’aquells que mantenen els serveis intactes.

Preguntes a Les Corts

I Morera planteja les següents preguntes: en base a quins estudis o justificacions s’ha pres la mesura del tancament de les urgències nocturnes als centres de Salut de Pedreguer, Verger, Ondara i Gata des del passat 23 de juliol?

Per part de la Conselleria està previst atendre les demandes de les poblacions afectades i tornar a fer urgències nocturnes? Com es justifica l’existència d’aquest greuge comparatiu entre pobles de la mateixa comarca?

Comparteix

Icona de pantalla completa