Diari La Veu del País Valencià
Salmond: ‘Tenim una oportunitat única a la vida’

ACN / Edimburg.

El primer ministre escocès, Alex Salmond, ha assegurat aquest dimecres que els escocesos tenen “una oportunitat única a la vida” per ser independents, i els ha instat a agafar-la “amb les dues mans” votant ‘sí’ al referèndum de dijous. En el seu últim discurs abans que obrin els col·legis electorals, Salmond ha recordat que molts països “han hagut de lluitar molt per la independència”, i que els escocesos tot el que han de fer és “posar una creu al sí” i votar en un referèndum “legal i pacífic”. “No podem tenir garanties que tornarem a tenir aquesta oportunitat”, ha destacat el líder de l’SNP, assenyalant que Londres va acceptar perquè creia que guanyaria el ‘no’.

El primer ministre escocès ha definit com a “magnífic” que els escocesos puguen votar en un referèndum el futur del seu país. “Ens trobem hui en la vigília del dia més emocionant de la democràcia escocesa”, ha destacat Salmond en un discurs a Perth que tanca la campanya independentista. “Agafem aire pel dia que tenim per davant, un dia que Escòcia mai oblidarà. Demà tenim l’oportunitat de la nostra vida”, ha remarcat.

El líder independentista ha dit als escocesos que tenen una “oportunitat preciosa” per deixar la seua petjada “a les pàgines de la història”. “Mai havia experimentat una onada d’activisme polític tan remarcable”, ha dit Salmond, que ha preuat ‘Yes Scotland’ i tots els grups polítics i apolítics que l’han feta possible, des dels Verds fins als socialistes de Radical Independence. “Si guanyem demà, i això està a les nostres mans, serà perquè milers d’individus d’arreu d’Escòcia han esdevingut líders de les seues comunitats”, ha destacat.

Salmond també ha dit que si Escòcia assoleix la independència, serà una bona veïna per Anglaterra. “No volem la divisió, sinó la igualtat. Una relació nova, millor, harmoniosa fundada en els vincles de família i cultura”, ha dit. “En una Escòcia independent trobareu el vostre millor amic, l’aliat més honest i compromès”, ha afegit, dirigint-se directament als anglesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa