Diari La Veu del País Valencià
Condol de Més Algemesí per la mort de Leonardo Borràs

Des de Més Algemesí i Més Veu Jove volem sumar-nos al dolor de la família i amics de Leonardo Borràs per la pèrdua de tan gran persona. Per suposat que la seua vàlua artística queda fora de tot dubte i donen testimoni els carrers i les cases d’Algemesí que tenen la sort d’acollir les seues obres. Ciutats com València o Sueca acullen també escultures seues de personatges tant representatius per als valencians com Blasco Ibáñez o Fuster. A nosaltres ens deixa, entre d’altres, els monuments a Cabanilles, Martí Domínguez o el magnífic monument al llaurador, tan senzill, reivindicatiu i innovador al mateix temps. Però sobretot lamentem la pèrdua d’una magnífica i bellíssima persona. Les seues mans sols servien de transmissores de la bellesa personal i humana que albergava el seu cor.

El seu compromís amb el nostre poble, amb la nostra cultura i amb la nostra llengua ha servit de referent per tots nosaltres. Leonardo fou una persona que no defugí el seu compromís com a ciutadà, i fou regidor d’IPA en la segona corporació de la restauració de la democràcia, en l’equip de govern de Joan Girbés. La seua trajectòria ciutadana ha estat reconeguda tant dintre de la ciutat com fora. Els ciutadans d’Algemesí li concediren el Guardó d’Honor en l’any 2005, i el Bloc de la Ribera li concedí el seu Guardó d’Or en l’any 2007.

Sens dubte Leonardo era el darrer representant d’una generació d’algemesinencs i algemesineques que en temps durs saberen valorar el que socialment estava desvaloritzat: la cultura popular i tradicional algemesinenca i valenciana.

Volem transmetre els nostres sentits condols a Rosa i als seus fills i néts.

Descanse en pau.

Comparteix

Icona de pantalla completa