Diari La Veu del País Valencià
El Front Cívic confirma la constitució de Guanyem València

RedactaVeu / València.

L’assemblea general del Front Cívic Som Majoria de València va acordar ahir dimecres, de forma unànime, confirmar la constitució de Guanyem València i la posada en marxa d’un full de ruta que passa per l’obertura d’un procés de discussió programàtica com a pas previ. Aquest full de ruta serà presentat pel FCSM-València en l’assemblea unitària anomenada ‘Trobada Ciutadana per la Confluència’, que tindrà lloc en el Teatre el Micalet el dimarts 23 de setembre a les set de la vesprada.

El projecte de Guanyem València ha sigut impulsat per un grup promotor format per membres de diverses plataformes ciutadanes i partits polítics que, a títol individual, han treballat en la convocatòria de l’assemblea del dia 23 amb l’objectiu de, segons va explicar ahir Héctor Illueca, portaveu del FCSM-València i membre del citat grup promotor, “construir un nou espai polític unitari, plural i de ruptura políticosocial”.

En aquest sentit, l’assemblea de l’FCSM-València va aprovar ahir en els locals de la Intersindical Valenciana proposar un full de ruta que passa per constituir formalment Guanyem València en l’assemblea del pròxim dimarts, obrir un procés de discussió programàtica, és a dir, “no parlar de candidatures fins que no s’haja acordat un programa mínim” i, de cara a les pròximes eleccions municipals, “triar una candidatura unitària alternativa al bipartidisme i de caràcter transformador basada en el protagonisme ciutadà i sobre la base d’una confluència políticosocial”. Illueca va subratllar sobre aquest tema que “no es tracta d’una suma de sigles”. A més, l’FCSM-València proposarà a l’assemblea del Micalet iniciar entre els ciutadans una campanya de recollida de signatures d’adhesió a Guanyem València. En definitiva, “es tracta d’un procés obert dirigit a la immensa majoria no mobilitzada de la ciutadania”.

El grup promotor de Guanyem València, es dissoldrà quan comence l’assemblea unitària del pròxim dimarts.

Comparteix

Icona de pantalla completa