Diari La Veu del País Valencià
Una formació d’ultradeta convoca un acte racista aquest dissabte a Castelló
Leo Part / València / Castelló de la Plana

Segons EUPV, aquest acte és “clarament sexista, racista i culpabilitza les dones i els immigrants de la violència de gènere”, per la qual cosa considera que “és probablement constitutiu de delicte, és per això que hem demanat a Fiscalia que impedisca la seua celebració i a més que inicie un procés d’investigació”.

La convocatòria de l’acte és pot comprovar a la pagina web la formació política. En el text, al referir-se a la Llei contra la violència de gènere, s’al·ludeix al “sufrimiento al que esta ley ha llevado a miles de hombres inocentes, cuya presunción de inocencia queda totalmente pulverizada por la Ley, y como consecuencia, han sufrido injustos encarcelamientos y la imposibilidad de poder ver a sus hijos, llegando algunos de ellos incluso al suicidio”.

A més, els organitzadors, “no contents amb culpabilitzar les dones de la violència de gènere, passen a l’atac contra els immigrants i qüestionen la gravetat de la situació”, segons Tormo ja que s’indica: “¿Qué papel ha tenido la inmigración en el aumento de malos tratos?” “¿De verdad el porcentaje de denuncias falsas es tan bajo como nos quieren hacer creer?”.
Escrit de denuncia.

Per al diputat Víctor Tormo, aquest acte pot constituir un presumpte delicte per diferir de l’article 18.1 del Codi Penal, en relació a l’article 510. És per això que EUPV ha presentat un escrit denunciant aquesta apologia del racisme i del sexisme perquè la Fiscalia de Castelló prenga cartes en l’assumpte.

“Aquestes manifestacions són intolerables si volem avançar cap a un món més just i igualitari”, subratlla Tormo. El diputat finalitza i recorda que l’acte es realitzarà a dos mesos del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, i en un any en què a l’Estat espanyol, més de 50 dones han sigut assassinades com a conseqüència del terrorisme masclista, “i davant d’esta realitat, el partit ultradretà qüestiona les dones víctimes de la violència masclista, la legislació que ha permès millorar un poc la protecció de les víctimes i evitar la impunitat de l’agressor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa