Diari La Veu del País Valencià
Estudiants valencians de Secundària es manifesten contra la LOMQE
ACN / València

Durant la protesta s’han pogut veure pancartes com ‘Condicions dignes per a l’escola pública. LOMQE No, Català i Wert dimissió’, ‘Consellera, et convidem a la sauna’, ‘El meu cervell es fon’, ‘Bulliran les aules com cassola al foc’ o ‘les classes es fonen i es ho permeten’.

Es tracta de la segona jornada de protestes dels estudiants per un inici de curs que ha estat marcat per les elevades temperatures. El País Valencià ha estat el territori de l’estat espanyol que primer ha iniciat les classes. Aquest mateix dijous a la vesprada hi ha convocada una altra protesta per part de sindicats i professors contra les condicions a les aules i en contra de la LOMQE.

El secretari autonòmic d’Educació, Manuel Tomàs, ha comparegut davant els mitjans a l’interior de la conselleria mentre es produïa la protesta. Ha fet una crida a la calma i la normalitat, remarcant que l’important “és no alterar el normal funcionament perquè entenem que no hi ha motius per això”. Tomàs ha incidit en què no existeixen dades sobre el seguiment però ha insistit en la normalitat de la jornada.

Sobre les protestes per l’inici de curs i la calor a les aules, el secretari autonòmic ha manifestat que “climatològicament no és substancialment rellevant que les classes comencen 4 dies abans” i que en tot moment la conselleria ha estat en contacte amb tècnics sanitaris “que han determinat que en cap cas s’ha produït risc per a la salut”.

La portaveu del Sindicat d’Estudiants, Ainhoa Murcia, ha explicat aquest dijous que aquest inici de curs escolar ha estat marcat per la massificació a les classes i per les elevades temperatures, atès que al País Valencià el curs s’ha iniciat el 3 de setembre.

Murcia ha explicat que alguns alumnes i professors han hagut de ser atesos per malestars relacionats amb la calor i ha lamentat que la conselleria no reconega que ha estat un error començar el curs tan prompte.

La portaveu dels estudiants ha reclamat una millora en les condicions de l’educació pública, deixar d’aplicar retallades i paralitzar la LOMQE “perquè ens condemna als fills dels treballadors a accedir al nivell superior, per la revàlida, el segregament i perquè és una llei completament classista”.

Murcia ha conclòs que les altes temperatures només han fet esclatar l’espurna de les protestes al País Valencià però que a això s’han d’afegir “la resta d’atacs”.

Comparteix

Icona de pantalla completa