Diari La Veu del País Valencià
Els veïns de Patraix demanen ajuda en Verkami per a celebrar les seues festes

RedactaVeu / València

L’Associació de Veïns de Patraix, expliquen, som una associació de veïns i veïnes que voluntàriament treballem per a canalitzar les inquietuds, desitjos i reivindicacions dels qui habiten Patraix. Entre altres activitats organitzen les festes.

Desitgem trobar finançament per a desenvolupar les Festes Populars del barri de Patraix (València). Vincular no solament el veïnat, si no la resta de València i la seua perifèria, per a fer-los partícip d’elles. Són milers els que cada any hi acudeixen, però els socis amb prou faenes arribem als huit-cents, amb una quota baixa, com comprendran, ja que un alt percentatge dels nostres associats estan jubilats.

Les dificultats econòmiques, derivades de la falta de finançament per a cada projecte que desenvolupem, ens exigeixen diversificar les fonts d’ingressos per a continuar amb totes les activitats lúdiques, solidàries i reivindicatives que realitzem al llarg de l’any. A més creiem que amb aquesta nova forma de finançament podrem ampliar el coneixement que les gents de València i els seus voltants tenen del barri i de la labor que realitzem des de l’Associació de Veïns.

>

Actes integrants de les Festes Populars de Patraix – 3 al 12 d’octubre

Pregó. Acte d’inici de les festes en les quals es convida el veïnat a participar i en el qual lliurem els Premis Patraix a diverses entitats i personatges.

L’homenatge: Fins a no fa molt de temps, dedicàvem les festes a aquells municipis i persones que donen nom als carrers del barri. Una vegada finalitzat aquest recurs, les dediquem a les diferents Comunitats que formen el país. Així, en el centre del calendari de les festes, tenim un dia en el qual homenatgem una Comunitat, i convidem els seus representants a mostrar-nos els seus costums, el seu folklore, la seua gastronomia i la seua terra i forma de viure en general, acte que alhora de divulgatiu és cultural i molt social. Enguany serà Galícia.

El sopar veïnal: Generalment en el centre de les Festes Populars. El veïnat es reuneix en la plaça per a compartir un sopar amenitzat amb algunes actuacions musicals.

El menjar popular: L’últim dia de les festes, es cuinen en la mateixa plaça unes 1.200 racions de menjar típic valencià perquè el veïnat gaudisca del plat tradicional de l’horta.

La Dançà de la Tardor: Recobrant els típic balls d’aquesta terra, celebrem la “dançà de la tardor”,on es recobren ritmes ancestrals al ritme de grups musicals de “tabal i dolçaina”.

El Festritraix: Festival de música de diversos estils musicals contemporanis com rock, blues, country, folk.

La revetla: Símbol inequívoc de les festes de qualsevol barri. Lloc on els més majors ballen els seus emotius pasdobles, cobles, sevillanes, etc… i els joves disposen dels temes més recents.

El cinema en la plaça: Hem recobrat la no tan antiga tradició de veure les pel·lícules a la fresca.

El correfocs: El foc no podia faltar en qualsevol acte tradicional valencià.

Jocs i esports: També organitzem una jornada esportiva en la qual xicotets i majors es donen trobada. Es realitzen campionats d’escacs, concursos de baldufa, partides de pilota valenciana, exhibicions de bàsquet i demostracions de jocs tradicionals valencians.

La cavalcada de disfresses: Un concurs de mascares crea un entorn divertit i artístic alhora, que conclou en una cavalcada pels carrers del barri al ritme d’una comparsa de música.

Els focs artificials: Els amants de la pólvora poden gaudir d’una mascletada manual i una traca correguda, tal com es feia a la manera antiga, tot i que els mitjans i les tècniques no estaven tan avançades. També un petit castell de focs artificials dóna començament a les festes.

Exhibició dels cossos oficials: Una demostració de com treballen aquests organismes oficials, mostren als més xicotets i xicotetes els seus equips i vehicles i els els deixen utilitzar.

Actuacions infantils: Els grans protagonistes de les festes per a les criatures. Titelles, teatre, circ, contacontes, concursos de dibuix, berenars, xocolatades… tot açò amb la plaça decorada amb els seus joguets més grans: els castells inflables.

El mercat artesanal i d’ONG’s: Aproximadament cent llocs d’artesans i ONG’s formen aquest mercat.

La clausura: Un dels actes més tristos de les Festes en les quals ens acomiadem, donant l’agraïment a tots els participants, col·laboradors, patrocinadors i en general als qui han fet possibles les festes, tant des de dins com des de fora.

Enguany es compleixen 20 anys de les tradicionals Festes Populars de Patraix, en les quals volem oferir el millor per a gaudi d’habitants i visitants.

Comparteix

Icona de pantalla completa