Diari La Veu del País Valencià
El PSPV exigeix la dimissió de l’alcalde de Navaixes (PP) per falsedat documental
RedactaVeu / Navaixes

L’Ajuntament de Navaixes és l’únic de tot el País Valencià que mai ha presentat els seus comptes generals davant el Tribunal de Comptes i ostenta el trist rècord de ser el tercer municipi de l’estat espanyol més endeutat en proporció a la seua població. Un grau d’endeutament que hipoteca aquest municipi per anys i li impedeix tenir accés a subvencions públiques.

El Tribunal de Comptes ha advertit en nombroses ocasions dels incompliments de l’alcalde de Navaixes a l’hora de presentar els seus comptes, i el grup socialista en la població fa temps que denuncia aquesta situació de manera reiterada. Ara, el PSPV denuncia que l’alcalde de Navaixes ha fet un pas més i ha remès informació falsa al Tribunal de Comptes.

En concret, el Compte General de 2006 que, segons informació facilitada per l’alcalde al Tribunal, es va aprovar al desembre de 2013. El PSPV afirma de manera taxativa que “no s’ha convocat ni celebrat cap ple per aprovar els pressupostos, i de fet, els últims comptes aprovats per l’Ajuntament de Navaixes són els del 2004. Per aquesta raó, “no pot existir cap acta amb l’aprovació dels comptes del 2006, així és que ens preguntem quins documents ha fet arribar l’alcalde al Tribunal”.

El grup socialista ha sol·licitat per escrit que l’alcalde facilite còpia de l’acta plenària. El termini perquè oferisca la documentació requerida conclou demà. “En el cas que ens la negue portarem l’assumpte a la Fiscalia, perquè estem en una situació d’indefensió, se’ns neguen informes, documentació i se’ns amaguen sentències condemnatòries contra l’alcalde”.

“La situació és insostenible” denúncia Vicente Almiñana, qui ha comparegut en roda de premsa acompanyat del secretari d’Acció Electoral de l’Executiva Provincial del PSPV, Ernest Blanch. Blanch ha demanat la immediata dimissió del popular José Vicente Torres perquè “un alcalde que amaga als seus veïns que ha sigut inhabilitat per un jutge, que gestiona el seu municipi com un mas i sense rendir comptes al Tribunal no pot seguir al capdavant de l’ajuntament”.

Blanch ha dit que “en el cas que no dimitisca demanem al president de la Diputació de Castelló i màxim responsable del PP en la província, Javier Moliner, que no opte per la solució Martínez i que atalle la corrupció en el seu partit; si no és capaç, que abandone la presidència del PP i deixe que un altre sí ho faça”.

Per la seua banda, el diputat autonòmic, Miguel Ángel Guillén, ha declarat que “ni Alberto Fabra, ni Javier Moliner ni el diputat de la zona Manuel Martín poden permetre que seguisca al capdavant de l’Ajuntament de Navaixes un alcalde condemnat en sentència ferma, a qui s’investiga per trencament de condemna i sobre el qual ara existeixen indicis d’un delicte falsedat documental”.

Comparteix

Icona de pantalla completa