Diari La Veu del País Valencià
IV edició de l’Aplec Ecologista del País Valencià

RedactaVeu / Carrícola.

Al voltant de 300 persones passaran per l’Aplec Ecologista del PV, que ha esgotat les seues inscripcions

Un total de 200 persones s’han inscrit a la IV edició de l’Aplec Ecologista del País Valencià que tindrà lloc aquest cap de setmana 20 i 21 de setembre al Centre d’Educació Ambiental ‘l’Ametla de Palla’ de Carrícola (Vall d’Albaida). Anit es penjà el cartell d’inscripcions esgotades, i tot ja està a punt per aquesta quarta edició, que com les anteriors està promoguda per la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) i la Colla Ecologista l’Arrel d’Ontinyent, amb el suport de més d’una dotzena d’entitats i l’Ajuntament de Carrícola. A banda dels inscrits, el diumenge al matí es preveu la visita de més d’un centenar de persones, ja que s’han programat nombroses activitats obertes. Per tant es calcula que més de 300 persones passaran al llarg del cap de setmana per l’Aplec.

En el marc de l’Aplec, en concret el dissabte en el transcurs del sopar a la plaça de Carrícola, es donarà a conèixer l’entitat guanyadora de la primera edició del premi ‘l’Ametla de Palla’, que naix amb la voluntat de reconèixer la trajectòria d’una associació o col·lectiu per la seua lluita i defensa del territori. El premi rep el nom del centre d’educació ambiental alçat pels voluntaris de la CEVA, on es realitzen la major part de les activitats de l’aplec. El guardó és una peça de sobretaula realitzada per l’artista Rafael Amorós, autor també de l’escultura de ferro que hi ha ubicada al Centre d’Educació Ambiental ‘l’Ametla de Palla’, en homenatge a l’etnobotànic Joan Pellicer.

Segons ha explicat Emili Barber, president de la CEVA, l’aplec no és només un fòrum de debat i coneixement, “sinó sobretot una trobada de gent connectada per l’interès cap al medi ambient i per temàtiques que de manera transversal o directa afecten el nostre territori i el nostre entorn. Per això vam pensar que l’Aplec era el lloc ideal per a fer explícit el nostre reconeixement a un col·lectiu o associació que estiga realitzant una tasca continuada en favor del medi ambient, de manera constant”. El dissabte per la nit es desvetllarà quina és l’entitat guanyadora de la primera edició d’aquest premi, i a continuació actuarà el grup musical la Fístula Vallkànica.

En aquesta quarta edició, l’Aplec compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Carrícola i d’Acció Ecologista-Agró, La Carrasca-Ecologistas en Acción, Avinença, ATTAC-País Valencià, Llavors d’Ací, EINES, Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV, Vilaweb, Ontinyent en Bici, La Ribera en Bici, Caixa Ontinyent, Marfull, Greenpeace, La Veu, Escola Valenciana, ACPV, Gremi d’Editors del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa