Diari La Veu del País Valencià
L’atur arriba a les 600.000 persones
EFE / RedactaVeu / Madrid / València

A l’estat espanyol l’atur registrat va pujar 59.444 persones al febrer, amb la qual cosa el total d’aturats va superar per primera vegada els cinc milions, fins a 5.040.222 aturats (l’1,19% més). Pel que fa al febrer de 2012, l’atur va créixer en 27.226 persones, un 4,81% al País Valencià, una pujada per sota de la mitjana espanyola, que va ser del 6,96%, en augmentar el nombre d’aturats en 328.124 persones.

El nombre total d’aturats registrats es va situar al febrer en 593.357 persones al país Valencià, segons arrepleguen les dades del Ministeri. També es va registrar en l’últim any una de les pujades d’atur més baixes (4,81%), ja que solament va ser inferior a Catalunya (3,62%) i Canàries (4,51%), mentre que va baixar a les Illes Balears (-4,48%).

Quant a sectors, el nombre d’aturats va pujar especialment en serveis (4.812), seguit d’agricultura (1.200), el col·lectiu sense ocupació anterior (839) i indústria (121). Va baixar en construcció (-35).

Reaccions, Intersindical Valenciana

Intersindical Valenciana considera que les dades del dèficit del País Valencià posen en evidència que ‘les polítiques d’austeritat no són les adequades per resoldre els problemes de les valencianes i valencians. Tot el contrari, són les responsables de l’empobrinent de la població, l’atur i la coartada perfecta per la posada en marxa de reformes que retallen drets’. Intersindical Valenciana responsabilitza Rajoy i Fabra de la situació i exigeix canvis radicals en les polítiques socials, laborals i econòmiques. El sindicat s’oposarà a les retallades que anuncia Montoro i no n’acceptarà de noves en els serveis públics, les prestacions socials o els salaris de les treballadores i treballadors.

Des de la Intersindical Valenciana s’impulsaran mobilitzacions generals contra les polítiques de retallades actuals o futures. Les properes mobilitzacions convocades són: 9 de març a Ondara; 10 de març a Alacant, Alcoi i Valencia i el 13 a Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa