Diari La Veu del País Valencià
PSPV demana respostes d’emergència a una situació d’emergència
EFE / València

Així ho ha anunciat el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, durant una roda de premsa, on ha assegurat que en aquests moments ‘és fonamental que no es fracture més la societat valenciana’. 
Segons Puig, ‘s’han de donar respostes d’emergència a una situació d’emergència. La inactivitat, la passivitat, la incapacitat del Govern Valencià està portant els valencians a un moment de gran pessimisme’.

Al seu judici, ‘és necessari donar solucions per a ja, no per a d’ací dos anys’ i per açò planteja a Fabra aspectes relacionats amb la lluita contra l’atur, el finançament del País Valencià i la revitalització i renaixement de la democràcia basada en la transparència.
 En aquest últim aspecte ha assenyalat que li proposa una reforma electoral, perquè hi ha un problema de ‘desafecció dels ciutadans’ i que el Parlament ‘de debò servisca perquè la gent sàpiga el que ha passat ací. No acceptarem mai una llei de punt i final a la corrupció’.

‘És una oferta sincera, clara i efectiva de cooperació en la mesura que assumim la nostra responsabilitat com a primer partit de l’oposició’, ha afirmat el dirigent socialista, qui ha agregat que la Generalitat lluny de ser una solució és un problema.
 Ximo Puig ha criticat que des que fa prop d’un any va ser nomenat secretari general del PSPV-PSOE el president de la Generalitat no l’ha cridat ‘mai’ i per açò s’ha decidit a remetre-li la carta en la qual li explica ‘el que pense que necessita el País Valencià’.

‘Sempre atendré qualsevol trucada del president, qui ha allargat la mà i ha anunciat un manifest però no ha fet res’ ha dit Puig, qui s’ha preguntat ‘quantes vegades’ s’ha reunit Alberto Fabra amb els sindicats o els empresaris.
 Sota el seu punt de vista, si ara en la Generalitat la ‘gran excusa per al desastre econòmic és el finançament, com és possible que cada vegada que els partits de l’oposició plantegem a Madrid canvis en el model es vote en contra?’.

D’altra banda, el dirigent del PSPV es desplaçarà hui a Brussel·les per a plantejar que la situació ‘molt difícil’ i de ‘declivi’ que afecta el País Valencià fa ‘necessària la intervenció europea per a salvar aquesta autonomia amb fons europeus’.

Comparteix

Icona de pantalla completa