Diari La Veu del País Valencià
Va de bo per a la final del XXII Circuit Bancaixa entre Alcàsser i Vinalesa
RedactaVeu / València

La sala de premsa de l’Ajuntament de València ha acollit la presentació de la final del XXII Circuit Bancaixa. El tinent alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Cristóbal Grau, ha fet d’amfitrió de l’acte.

En la presentació també ha participat José María Catalunya, en representació de la Fundació Bancaixa, Mercedes Igualada, representant de la Conselleria de Governació i Justícia, Miguel Bailach, diputat d’Esports per València i l’alcalde de Massamagrell, Enrique Sanicobaldo, vicepresident federatiu, i Alfredo Hernando ʹFrediʹ, directiu de Val Net.

En la seua intervenció, Grau s’ha congratulat pel fet que l’Ajuntament de València siga partícip del gran esdeveniment que suposa la final del Circuit Bancaixa: ʺAquesta presentació s’ha convertit en una tradició per a l’Ajuntament de València, i per a nosaltres és un plaer participar d’aquesta festa de la pilota valencianaʺ.

Tot seguit, Grau ha fet menció d’un il·lustre de la competició, Tino, pilotari que s’ha retirat recentment de la pràctica professional: ʺm’agradaria tenir unes paraules de reconeixement cap a la seua persona, ja que es tracta d’un dels pilotaris més rellevants de la història recent de la pilota, i a més, ha estat molt vinculat a la ciutat de Valènciaʺ.

Alfredo Hernando ha manifestat que ʺla final està alçant més expectació que altres anys. Són dos equips que arrosseguen molta gent i les expectatives de venda d’entrades són millors que en cites anteriors, malgrat la crisiʺ.

Després, José María Catalunya s’ha dirigit als mitjans de comunicació per a reafirmar el compromís de la Fundació Bancaixa amb l’esport dels valencians: ʺLa pilota és una de les activitats que més alegries ens reporta, a més d’un impacte molt important als mitjans de comunicació. Un dels grans objectius de la Fundació Bancaixa és el suport a les nostres tradicions i la pilota valenciana n’és unaʺ.

Posteriorment ha intervingut el vicepresident federatiu, Sanicobaldo, que també ha destacat l’expectació generada per la final d’aquesta edició. I a continuació ha pres la paraula el diputat Miguel Bailach, per a afegir que ʺla importància del Circuit Bancaixa radica en què és una competició que vertebra els pobles de les tres provínciesʺ.

Després ha tancat el torn de les autoritats la representant de la Generalitat Valenciana, Mercedes Igualada, que també ha volgut reafirmar el compromís de la Conselleria de Governació i Justícia amb l’esport local.

També han participat en la presentació els protagonistes de la final, això és, Soro III i Jesús, que componen l’equip d’Alcàsser, així com Puchol II, Tato i Herrera, que representen a Vinalesa. El primer a intervenir ha estat l’escaleter de Vinalesa, Puchol II, que ha vaticinat una final molt dura per als dos bàndols: ʺserà molt complicat perquè Soro III i Jesús gaudeixen d’un gran moment de forma. Però crec que ells pensaran el mateix, ja que nosaltres també arribem en un moment idealʺ.

Després ha pres la paraula el seu homòleg, Soro III, que ha volgut començar la intervenció, recordant no solament a Tino sinó a altres il·lustres també retirats en els últims mesos, com Sarasol II, Grau i Núñez. Després, i en relació a la confrontació contra Puchol II, Tato i Herrera, el pilotari de Massamagrell ha assumit el paper de víctima, encara que ha avisat que arriben preparats per a aconseguir el triomf: ʺSembla que la gent es decanta més pel trio i és una decisió molt respectable. Nosaltres ens centrarem en jugar, ja que també tenim nivell i podem optar al títolʺ.

La primera partida de la final es completarà diumenge que ve al trinquet Pelayo (11.30 hores). Les entrades ja es poden adquirir als trinquets habituals en l’oferta professional, així com a les oficines de Val Net i Frediesport. Els preus per a aquest primer envit són de 15 euros per a les localitats de les galeries i de 20 euros per a les d’escala.

Comparteix

Icona de pantalla completa