La llista d'espera per al metge a l’Alcúdia arriba als 11 dies

La diputada de Compromís Mònica Oltra demana la compareixença del conseller de Sanitat i li pregunta per la situació creada al Centre de Salut del municipi per les retallades
19 setembre 2014 01:00h
RedactaVeu / L'Alcúdia

La diputada a les Corts Valencianes pel grup de Compromís Mònica Oltra ha sol•licitat la compareixença del conseller de sanitat, Manuel Llombart perquè explique l'atenció mèdica que s'ha prestat durant el període estival.

Segons informa la coalició nacionalista, encara que la situació va normalitzant-se a poc a poc- cal recordar que fins a l'1 d'octubre els centres del Departament de Salut de la Ribera continuaran tancats per les vesprades excepte les urgències- “durant els 15 primers dies de setembre, la situació del Centre de Salut de l'Alcúdia pel que fa a l'atenció sanitària ha deixat molt que desitjar”.

Oltra  ha formulat dos preguntes al mateix conseller de Sanitat respecte al funcionament del Centre de Salut de l'Alcúdia,  sobre els retalls aplicats per l'empresa que gestiona l'Hospital i Departament de Salut de la Ribera “que han ocasionat la inexistència de substitucions, les llargues llistes d'espera o el tancament per les vesprades”.

Igualment, Mònica Oltra pregunta a la Conselleria de Sanitat si s'ha posat en contacte amb l'empresa que gestiona l'Hospital de la Ribera demanant explicacions “per la mala atenció als usuaris del Centre de Salut de l'Alcúdia” i demanant conèixer les causes de la mateixa.
 


Indignació dels usuaris

Segons Compromís, cal recordar que a banda de les retallades que el Hospital i Departament de la Ribera aplica a tots els centres durant 3 mesos, de juliol a setembre, amb l'eufemisme que la Conselleria anomena “optimització de recursos” el Centre de Salut de l'Alcúdia “s'ha trobat amb una situació agreujada durant els 15 primers de setembre”. En aquest sentit, denuncia que la llista d'espera per al metge de medicina general “va arribar als 11 dies”, la qual cosa “va provocar la indignació dels usuaris ja que les baixes de dos metges, una per jubilació i altra per vacances, es van cobrir amb un únic metge substitut”.

Compromís sosté que l'Hospital i Departament de Salut de la Ribera “va negar aquesta situació, malgrat les evidències aportades”, afirmant que la llista d'espera era de 48 hores i que la de l'Alcúdia és la més baixa dels centres de salut.

A aquesta situació es va unir el fet que la baixa d'un dels dos pediatres per vacances “no va ser coberta” i els xiquets corresponents van ser atesos pel segon pediatra o enviats al pediatra del poble veí de Guadassuar. “El personal del centre, sanitari i administratiu, ha estat desbordat en ocasions per la situació. Els administratius passaren de 5 persones a 2 entre el 15 de juliol i el 15 de setembre”, expliquen les mateixes fonts.

Segons Oltra, les “denúncies i pressions” fetes per Compromís per l'Alcúdia i veïns afectats va fer que l'Hospital de la Ribera enviara aquest dilluns un metge que reforçara la situació al Centre de Salut de l'Alcúdia, el que ha permés un millor funcionament i atenció.Descargas

next