159 AMPA reclamen a Educació que adeqüe climatològicament les aules

Les elevades temperatures en aquest inici escolar i la manca d'instal·lacions han motivat protestes de la comunitat educativa en el País Valencià
19 setembre 2014 01:00h
En representació de les AMPA, Loli Tirado, Eva Grimaltos i Sonia Tirado, han presentat les incidències de començament de curs i també han assenyalat altres preocupacions de les famílies com són les ajudes al menjador escolar, pendents de sortir la resoluc

ACN / València.

Un total de 159 Associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) de 84 municipis del País Valencià han reclamat a la conselleria d'Educació una correcta climatització a les aules per poder assegurar temperatures òptimes a l'estiu i l'hivern, han exigit instal·lacions dignes i en condicions.

En aquest sentit, i segons que ha informat la Confederació d'AMPA Gonzalo Anaya, han presentat un escrit a la Conselleria amb les principals incidències en aquest inici de curs escolar. En opinió de la presidenta de la Confederació Loli Tirado, el problema de la climatologia ha estat "el tema estrella" de l'inici de curs escolar i una coincident reclamació en 159 AMPA.

Els centres han optat com a mesura provisional per lluitar contra la calor per traslladar les classes al pati mentre que les AMPA han comprat ventiladors per a les aules amb pressupost propi i en alguns casos, han recomanat que s'acaben les classes abans d'hora en alguns centres de manera puntual. "Li hem dut a la consellera els 44 centres educatius on tenim AMPA federades que esperen obres des de 2006, 9 anys a l'espera", ha dit Tirado i ha afegit que el president Fabra "s'ha compromès a eliminar el 75% dels barracons abans del final de la legislatura", li ha demanat "fets i no paraules". Des de l'organització insten els ajuntaments amb col·legis afectats a col·laborar en el manteniment dels centres educatius i a exigir a la Conselleria d'Educació l'adequació dels centres.


 

 
next