Diari La Veu del País Valencià
El professorat interí, en contra de la rebaremació de les borses de treball
RedactaVeu / País Valencià

La Coordinadora de Professorat Interí (CPI) vol mostrar el seu rebuig al nou d’Acord d’Interins que imposarà la Conselleria d’Educació. Aquest nou acord podria aprovar-se aquesta setmana sense cap tipus de consens, ja que tots els sindicats també hi estan en contra. És per això que la CPI convocarà concentracions davant la Conselleria d’Educació a les 13 hores a València, demà dimecres i a Alacant hui mateix, així com una concentració aquesta vesprada a les 18 hores a la plaça Manises de València.

D’entre els canvis que hi planteja, cal destacar la rebaremació de les borses en funció de les notes d’oposicions anteriors. Aquest és el punt més conflictiu ja que la Conselleria mai no l’havia exigit per a mantenir l’ordre a les llistes d’interins malgrat haver convocat nombroses places els darrers deu anys.

Ara, i a falta de quatre mesos per a les oposicions a mestre de Primària i diverses especialitats d’FP i Secundària, els docents es veuen obligats a presentar-se a l’oposició i aprovar-la. Si no ho fan, aniran al final de la borsa sense pràcticament possibilitats de tornar a treballar. Per a la resta de cossos, només tindran una oportunitat d’aprovar quan isquen les places de la seua especialitat.

La CPI considera ‘injusta’ la rebaremació que deixa completament de banda el criteri de l’experiència, criteri que ha primat fins ara. ‘No entenem com l’experiència és un factor que qualsevol empresa valora a l’hora de triar els millors treballadors, mentre que la Conselleria d’Educació es guie per la nota d’un examen adduint a raons de qualitat’, declaren. ‘Corre perill el treball de docents amb llarga experiència i formació que han donat servei a aquesta conselleria i, fins ara, sempre s’havien considerat vàlids’.

Els membres de la CPI afirmen que els canvis que vol portar a terme la Conselleria d’Educació no responen a qüestions de qualitat, sinó a qüestions econòmiques (s’estalvien triennis del professorat amb anys treballats) i a la necessitat d’un professorat nou sense experiència i, per tant, més dòcil davant la pèrdua de drets.

Comparteix

Icona de pantalla completa