Diari La Veu del País Valencià
Les tauletes tàctils comencen a substituir els llibres de text

EP / València.

Un total de 3.000 alumnes de 5è i 6è de Primària utilitzaran durant aquest curs acadèmic 2014-2015 tauletes tàctils en substitució dels llibres de text després d’autoritzar la Conselleria d’Educació a 49 centres a participar en el programa experimental d’ús d’aquests dispositius.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, enguany es triplica el nombre d’estudiants que el curs passat van participar en el programa experimental, quan 24 centres del País Valencià–9 de la demarcació d’Alacant, 12 de la de València i 3 de la de Castelló– amb 1.000 alumnes de cinquè de Primària van formar part d’aquest programa.

A més de l’increment de participants, s’incorporen al programa alumnes de sisè de Primària, per la qual cosa es dóna continuïtat als estudiants de cinquè que ja van emprar les tauletes l’any passat, ja que el programa ha obtingut una valoració molt positiva per part de tota la comunitat educativa.

Estalvi econòmic

L’ús d’aquests dispositius electrònics en l’aula permet a les famílies estalviar en la compra de material escolar. En concret, el fet que els alumnes les utilitzen en l’aula suposa un estalvi d’un 35 per cent en la compra de material el primer any.

No obstant açò, el segon any del projecte experimental solament s’ha d’assumir els costos dels materials digitals i no la tauleta, per la qual cosa es produirà un estalvi de més d’un 75 per cent respecte a la despesa mitjana amb materials tradicionals.

Quant als beneficis pedagògics, les tauletes són dispositius intuïtius, que s’integren de forma natural a les capacitats que els joves han desenvolupat a partir d’altres dispositius que segueixen la mateixa lògica. Així, els alumnes milloren la competència digital, al mateix temps que milloren la competència lingüística, en oferir prestacions com la locució, que projecta beneficis en comprensió oral.

Així mateix, aporten valor afegit en permetre reproduir música i vídeos, fer fotografies, usar diccionari o agenda, canviar el format del text o ampliar i reduir les lletres.

Comparteix

Icona de pantalla completa