Diari La Veu del País Valencià
Cauen 710 llamps al voltant de València i més de 66 litres/m2 a Serra
Europa Press / València

D’acord amb les dades d’Aemet, en la zona de Portaceli, a Serra, s’han arribat a registrar fins 66,6 litres per metre quadrat; 39,8 a Bètera; 35,4 en la zona de la Presa; 33,8 a Picassent; a València entre els 19 i els 25,5 litres segons els diferents punts; 24,8 a Quart de Poble; 14 a Llíria i 12,3 a Manises.

A Vilafamés s’han registrat fins 63 litres i 42,6 en l’embassament de Maria Cristina. Segons el CEE, en les comarques de Camp de Morvedre i Camp de Túria s’han registrat inundacions de baixos, persones atrapades als seus cotxes en diferents carreteres en ser sorpreses per forts aiguats i la caiguda d’un fals sostre al Centre Comercial El Osito a l’Eliana.

Els bombers del Consorci Provincial de València han hagut d’intervenir fins en una desena de serveis a Pobla de Vallbona, Sant Antonio de Benaixeve, Godella, l’Eliana i Bètera, sobretot, per a rescatar persones atrapades als seus turismes per aiguats i per inundacions de soterranis en zona Camp de Túria. A Bètera, un mur s’ha enfonsat a la urbanització Montesano.

La CV-35 ha romàs tallada sobre les 9.00 hores durant mitja hora en sentit Llíria. En aquests moments, els vehicles ja poden circular pels carrils del centre i de l’esquerra encara que el carril dret continua tallat al trànsit, segons ha informat el Centre de Gestió de Trànsit.

Així mateix, el Consorci Provincial de Bombers ha hagut de realitzar una desena de serveis a Pobla de Vallbona, Sant Antonio de Benaixeve, Godella, L’Eliana i Bètera, sobretot rescat de persones atrapades en els seus turismes per aiguats.

La pluja també està afectat al servei de Metrovalència i provocant retards en totes les seues línies. A més, ha obligat el tall de la línia 1 entre Godella i Bètera; i en la Línia 4 entre Vicent A. Estellés Mas del Rosari, segons informa en el seu compte de Twitter.

Alerta taronja per pluges que deixen fins 60 l/m2

El litoral del País Valencià està aquest dilluns en alerta taronja, risc important, per pluges que poden ser localment molt fortes i puntualment torrencials. Així, en el pluviòmetre de Portaceli s’han superat els 60 l/m2 en una hora, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, es preveu que aquest dilluns siga nuvolós a molt nuvolós, amb ruixats moderats, que poden ser localment forts o molt forts i amb tempesta, principalment al litoral de València i Castelló. Per la seua banda, les temperatures aniran en descens moderat en general i els vents seran variables fluixos predominant la component est en la meitat nord.

Aquest dilluns es manté el nivell taronja de preemergència per pluges intenses al litoral del País Valencià, segons el Centre de Coordinació d’Emergències.

Comparteix

Icona de pantalla completa