Diari La Veu del País Valencià
Grezzi: ‘El govern Barberà boicoteja el dia sense cotxes’
RedactaVeu / València

“Regalar tiquets per a viatjar gratis en l’EMT un dia a l’any -adverteix Grezzi- no servirà per canviar els hàbits de mobilitat dels valencians, solament serà una xicoteta recompensa per als usuaris habituals del transport públic, que aquest dilluns s’estalviaran el pagament del tiquet de viatge més car de l’estat espanyol. Un tiquet que tornaran a pagar l’endemà i durant la resta dels 364 dies que usen l’autobús, patint un servei entre regular i dolent, quant a freqüència de pas en les parades i en temps de recorregut del trajecte.”

A més, denúncia Grezzi, no ajudarà al fet que els valencians decidisquen, eixe dia concret, deixar el seu cotxe i optar pel transport públic. “Per què haurien de fer-ho els ciutadans, si ni tan sols els regidors del govern utilitzen l’autobús en els seus desplaçaments diaris, com han reconegut aquesta mateixa setmana?”, es pregunta.

“Tant de bo que els autobusos es col·lapsen de viatgers, però no solament aquest dilluns, sinó tots els dies de l’any. Desgraciadament açò no passarà, igual que no va passar en edicions anteriors, en les quals el govern Barberá va utilitzar els mateixos paranys que ara tracta d’utilitzar per maquillar la seua gestió, però que no tenen cap utilitat real de cara a la millora de la mobilitat en la ciutat”, lamenta Grezzi.

I és que, com conclou el portaveu de Verds Esquerra Ecologista de la ciutat de València, “deixar el cotxe un dia a l’any, per viatjar en un transport públic ineficient no soluciona el problema de l’excés de vehicles en els nostres carrers. De fet solament s’aconsegueix un pervers efecte contrari: un boicot en tota regla del dia europeu sense cotxes”.

Un gest sense efectivitat duradora

“El que hauria d’haver fet és proposar una sèrie d’activitats durant la setmana de la mobilitat, que culminara en el dia europeu ‘en ciutat sense el meu cotxe’ amb zones de la ciutat tancades al trànsit de cotxes i reservada a l’ús de la bici i als vianants. Una mesura que -recorda el portaveu verd- haguera servit per mostrar que la ciutat sense cotxe guanya en qualitat, tranquil·litat i eficiència, es lliura de fums i soroll, i beneficia als seus comerços, com s’ha experimentat en altres ciutats espanyoles i europees”.

En lloc d’açò, denuncia, Rita Barberá i el seu regidor Alberto Mendoza, s’han apuntat a la campanya europea “per a tapar la seua inoperància i intentar salvar els mobles amb un gest de cara a la galeria, que tindrà poca o nul·la efectivitat real sobre la reducció duradora de l’ús del cotxe en la ciutat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa