EU reclama a Interior que la Guàrdia Civil tinga com a preceptiu el coneixement de les llengües cooficials

Ricardo Sixto qualifica de “vergonyós” l’incident patit per un veí d’Almenara a qui un guàrdia civil li demanà que parlarà “en espanyol”
4 gener 2013 01:00h
RedactaVeu /Madrid

"És intolerable que, com hem vist en aquest cas d’Almenara, agents de la Benemèrita no entenguen la llengua de la comunitat on estat destinats. Exigim que açò no sols no torne a ocórrer, sinó que el ministeri obligue als agents que tinguen coneixement d’aquestes llengües, per a, com a mínim, poder entendre als ciutadans que lliurement i amb tots els seus drets, s’expressen en aquestes”, manifesta Sixto.

El parlamentari demana conèixer quins recursos té la Guàrdia Civil i Policia Nacional per fer efectiu l’ensenyament de les llengües cooficials de l’Estat als seus agents. “Volem saber si es realitzen cursets, si hi ha proves a tal efecte, incentius, si ha convenis entre CCAA i Ministeri per afavorir l’ensenyament de les llengües, etc.; el que siga per a que els cossos de la Guàrdia Civil i el de la Policia Nacional siguen coneixedors de la riquesa lingüística de l’Estat”, precisa.

Sixto considera que és “injustificable que ocórreguen coses com el que li ha passat al veí d’Almenara. Com a mínim, els agents han de poder entendre la llengua pròpia d’on han estat destinats”. A més, el parlamentari insisteix: “i seria important que els agents també conegueren altres idiomes, donada la incidència turística d’Espanya”.

 
 
 
next