Els sobrecostos sense justificar de Fira València

Ximo Puig: ‘Fins l’últim racó de la Generalitat està contaminat per la corrupció. Amb els sobrecostos de més del 100% de Fira València, aquesta ha demostrat ser una cova fosca. El PP haurà de rendir comptes davant la Justícia’
22 setembre 2014 01:00h
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que és “impresentable que fins l'últim racó de l'administració valenciana estiga contaminat per la corrupció” i ha anunciat que el PSPV  sol•licitarà la creació d'una comissió de recerca “per saber què ha passat fins amb l'última factura”

Ximo Puig ha qualificat aquest dilluns “d’impresentable” les últimes informacions conegudes sobre l'ampliació de Fira València i que revelen que s'han produït sobrecostos de fins  252 milions d'euros “fins i tot en alguns casos més del 100% del pressupost, passant dels 300 milions inicials, als quasi 600”, ha apuntat el líder socialista.

Per aquesta raó, Puig ha insistit que Fira València “ha demostrat ser una cova fosca per la qual el PP haurà de rendir comptes” i ha assegurat que des del PSPV “instarem al fet que la fiscalia actue per  saber què ha passat fins amb l'última factura”.
 

En aquest sentit, el secretari general del PSPV ha assegurat, durant una trobada mantinguda amb periodistes, que aquestes informacions “revelen de forma clara la manera de gestionar els diners públics dels valencians, sempre lligat al desgovern, al descontrol, al balafiament i a la corrupció” i ha anunciat que exigiran la creació immediata d'una comissió de recerca “per saber qui va ser el responsable i amb quin motiu es varen produir aqueixos sobrecostos sense justificar, que han elevat a quasi el doble els costos de les obres”.

Reçerca de la UE i Carlos Fabra en el carrer

D'altra banda, Puig també s'ha referit a les notícies que apunten al fet que la Unió Europea va a iniciar una altra recerca relacionada amb els fons del Consell per a ocupació. Al seu judici, açò “demostra una vegada més que els fons estan sent administrats d'una forma molt negativa per part de la Generalitat” i, per açò, ha exigit a Fabra que explique “què ha passat amb aqueixos 60 milions d'euros que no han arribat als seus destinataris i també amb els 1.800 milions d'euros que la Comissió Europea posa en dubte per la desviació del dèficit”.

Finalment, el dirigent socialista ha destacat que aquesta setmana comença “amb Carlos Fabra, el padrí d'Alberto Fabra, en el carrer”, la qual cosa ha qualificat com “intolerable”. Per açò, ha assenyalat que els socialistes demanaran formalment en una proposta de resolució que les Corts Valencianes insten al Govern de l’Estat central al fet que prenga “immediatament” una decisió sobre l'indult de Carlos Fabra, aquest mateix divendres.


next