Diari La Veu del País Valencià
ACPV demana a Fabra que rectifique davant l’èxit de la iniciativa per una RTV en valencià
RedactaVeu / València

Acció Cultural valora com un èxit la recollida de 88.686 signatures en només 4 mesos, la meitat dels quals en estiu, amb una despesa mínima i una estructura de persones voluntàries. A més, cal destacar la transversalitat generacional, social, professional i política de les signatures, fet que expressa que la reivindicació d’una televisió i ràdio públiques i en valencià és compartida per l’amplíssima majoria de la societat valenciana.

En aquest sentit, Acció Cultural demana al president Fabra que reflexione: és evident que la seua decisió de tancar les emissions de RTVV va anar contra el sentiment de la majoria dels valencians, tal com s’ha constatat reiteradament. L’èxit de la ILP ho confirma, una vegada més.

Un polític democràtic és un polític que escolta la seua societat i, si cal, corregeix les seues actuacions, atenent al sentir majoritari del seu poble. Per això, ara és el moment en què el president Fabra pot i ha de corregir una decisió precipitada i equivocada. I pot fer-ho d’una manera ben senzilla: donant suport a l’aprovació d’aquesta ILP, ja que d’ell i del grup parlamentari del PP depén exclusivament.

En cas contrari, en cas d’impedir l’aprovació d’aquesta ILP, el president Fabra i el grup del PP se situaran, una vegada més, en contra del sentiment majoritari de la societat valenciana, en un context de progressiva pèrdua de credibilitat del seu Govern, sotmés als dictats de Madrid, i assetjat per cada vegada més casos de corrupció, i aquest fet tindrà inevitablement un cost polític i electoral que pot ser determinant per al seu futur.

Acció Cultural vol, finalment, felicitar totes les persones que han col·laborat en aquesta campanya, com a fedatàries, començant pels propis socis i col·laboradors, que han recollit milers de signatures.

Comparteix

Icona de pantalla completa