Diari La Veu del País Valencià
200 insults cap a Algemesí per antitaurins obliguen a inactivar el Facebook municipal
Europa Press / València

Així, des de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Algemesí han explicat que en la nit d’aquest dissabte fins al diumenge van arribar a registrar-se més de 200 comentaris d’aquest tipus que “incompleixen les normes d’ús establida en el Facebook municipal”.

Davant aquesta situació, l’ajuntament municipal va decidir a les 4.00 hores del matí del diumenge deixar inactiva aquesta pàgina municipal que es va activar de nou a les 11.00 hores del matí del diumenge, una vegada “es van moderar tots els missatges i es van poder eliminar tots aquells que incomplien amb aquestes normes d’ús”.

No obstant açò, la situació va continuar i de nou el Facebook municipal va haver de ser desactivat durant la nit del diumenge fins a aquest dilluns des de les 00.00 hores a les 8.00 hores. Tanmateix, el servei d’informació al ciutadà s’ha mantingut amb independència de la inactivitat d’aquesta pàgina, a través del twitter municipal i de la pàgina web institucional.

En aquest sentit, ha subratllat que el consistori “sempre ha permès l’absoluta llibertat d’expressió sempre que els missatges emesos no continguen insults o vexacions ni cap a ciutadans en particular ni cap al mateix municipi”, alhora que ha recalcat que “sempre s’ha tolerat i es tolerarà la crítica però mai utilitzant desqualificatius que agredisquen ètica o moralment o que s’entenguen siguen vexatoris”.

Fotos falses

Sobre aquest tema, el regidor de Participació Ciutadana del consistori, Adrián Palmero, ha apuntat que des del consistori es té constància que per xarxes socials estan circulant fotografies taurines que “no es corresponen a la realitat d’Algemesí, són imatges en les quals apareix una plaça de bous redona, tot i que la plaça de bous de Agemesí és rectangular o bé d’actes taurins a plena llum del dia, encara que els espectacles taurins, en la seua majoria, s’han dut a terme en horari vespertí i nocturn”, ha explicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa