Diari La Veu del País Valencià
Exposició fotogràfica de pilota valenciana a Carlet
RedactaVeu / Carlet

El divendres, 3 d’octubre, a les 19’30h, en la Sala d’Exposicions de la Fundació Caixa Carlet, a la casa de la Cultura d’aquest municipi de la Ribera Alta se celebrarà la inauguració de l’exposició fotogràfica sobre la pilota valenciana, amb imatges de l’Arxiu Ismael Latorre Mendoza i de la família Mira de Carlet. L’exposició es podrà visitar tot el mes d’octubre.

A més, durant aquesta jornada es presentarà el llibre: Joc, espai i xarxa. Família d’afectes’.

Segons els organitzadors de la mostra, cal destacar la gran aportació històrica de l’Arxiu Ismael Latorre Mendoza, ja que es tracta de “l’arxiu més complet de tota la Ribera i un dels més grans del País Valencià”. De fet, aquesta recopilació conté més de 300.000 negatius fotogràfics i milers de fotos positivades per Ismael Latorre, les imatges i negatius d’estudi de Laura Canet Lozano, el treball fotogràfic del seu fill Gerard Latorre Canet; i també objectes, documents, manuscrits i material fotogràfic de la família Latorre.

La producció fotogràfica de la seua filla Carolina Latorre Canet no està inclosa dins l’Arxiu, perquè segueix en actiu i guanya molts premis fotogràfics. En aquest sentit, ha estat premiada al 1r Concurs Nacional de Fotografia Hofmann com a finalista en 1991, ha rebut el Primer Premi a la Millor Col•lecció al VI Concurs Nacional de Fotografia Foto Fussion a l’Ajuntament de Puçol en 1992, en el concurs municipal Vila de l’Eliana el 1992, i el Segon premi el 1992 i 1993 a l’Ajuntament de Quart de Poblet, a més del Primer Premi a l’Ajuntament d’Alaquàs en 1995.

Ismael Latorre, amb algunes de les seues fotografies.

Actualment, els fills i hereus dels fotògrafs Ismael Latorre i Laura Canet estan fent un treball impagable de recerca dins de la immensitat de l’Arxiu que els seus pares els van lliurar.

Finalment, assenyalar que un dels editors, Àngel Velasco i Crespo, és col•laborador de La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa