La Justícia anul·la el decret que regula el TIL de Balears

El Govern de les Illes ha incomplert amb la seua obligació d'escoltar a la UIB en tot allò referent a la llengua catalana, destaca la Sala Contenciosa Administrativa
23 setembre 2014 01:00h

Redactaveu / EP / Palma.

La Sala Contenciosa Administrativa ha anul·lat hui el Decret del Govern que regula l'aplicació del TIL. La Sala ha dictat tres sentències en què estima els recursos presentats per CCOO, STEI i UGT i declara nul el decret que regula el TIL als centres docents no universitaris de les Balears.

Les tres resolucions analitzen els motius exposats pels recurrents, basant la seva estimació dels recursos en dos motius principalment. D'una banda, la Sala del Contenciosa Administrativa creu que el Govern ha incomplit el tràmit obligat d'informe de la Universitat de les Illes Balears.

"Si l'Estatut preveu per a la Universitat una funció assessora del Govern en tot allò relatiu a la llengua catalana, no es pot obviar la seva intervenció en aquesta matèria i per tant en aquesta matèria, els seus informes són preceptius ", assenyala una de les sentències.

Els sindicats entenien que, igual que el TIL, l'ordre per a la seva aplicació contravé la Constitució, l'Estatut d'Autonomia, la Llei de Normalització Lingüística i la recentment aprovada Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Ensenyament (LOMQE).next