Diari La Veu del País Valencià
Les comarques del Nord del País Valencià, contra el canvi climàtic
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La protesta contra el canvi climàtic celebrada aquest dimarts a Castelló de la Plana ha comptat amb la presència, a més de membres de la Plataforma Antifracking (PAF), dels representants de les diferents associacions i grups polítics (PSPV, EUPV i Compromís), locals i comarcals, que han signat un document on es posicionen en contra del canvi climàtic i a favor d’un canvi energètic on la utilització d’energies renovables, la reducció del consum energètic i el reciclatge siguen els principals motors del canvi.

Aquestes entitats i forces polítiques es comprometen a impedir qualsevol pràctica d’explotació de jaciments d’hidrocarburs no convencionals, com és el fracking i les prospeccions petrolieres, que es volen dur a terme en les nostres costes.

Després de la lectura del manifest i la signatura, han parlat els representants de les diferents plataformes que vetllen pel medi ambient a les comarques del Nord, com Som Energia, Columbretes Netes i la PAF.

L’esdeveniment ha finalitzat amb una xicoteta ‘performance’ on les pancartes de les plataformes que vetllen pel medi ambient i la societat s’han col•locat envoltant el grup de gent concentrada, a manera de planeta terra redó protegit pels qui s’hi preocupen.

“Com era d’esperar”, segons fonts de la PAF, enfront de l’oferiment de participar en aquest acte significatiu, dut a terme a tot el món, “no s’han pronunciat ni han donat cap tipus de resposta ni posicionament ni PP ni UPyD”.

Els organitzadors han mostrat la seua satisfacció per la presència en la concentració dels iai@flautas, que han oferit el seu espai ‘Els dilluns al sol’ per a poder fer l’acte, a més de donar-li suport. “Tenim uns avis molt ‘canyeros’ en la ciutat als quals hem d’agrair també la participació d’avui”, han subratllat els organitzadors de la protesta, que han agraït “a tota la gent que ha acudit a concentrar-se en la plaça el seu suport” ja que “junts fem més força!”.

Comparteix

Icona de pantalla completa