Diari La Veu del País Valencià
Denunciem centres licitats a l’espera de la construcció des de 2007
RedactaVeu / València

Des de la Confederació Gonzalo Anaya sol·liciten al president de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra que la licitació siga sinònim d’execució d’obres amb la consignació pressupostària clarament especificada en el Pressupost de la Generalitat Valenciana i que, a més, tramite per via urgent tots els centres educatius que van ser licitats per CIEGSA i porten una demora superior a sis anys.

Es refereixen a centres educatius anunciats pel president Alberto Fabra, hui en el Debat de Politica General, que ja van ser licitats per CIEGSA des de 2007 a 2010, coincidint amb les eleccions autonòmiques i locals.

Per contra, la licitació no va significar la construcció dels següents centres educatius que encara estan a l’espera: l’ IES Playa Flamenca de Orihuela-Campoamor, el CEIP Felicidad Bernabeu d’Ibi, el CEIP Gasparot de La Vila Joiosa i el CEIP Benicadim de Beniarbeig, CEIP Carraixet de Almàssera, CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs, el CEIP Emili Lluch de Náquera,

A més, davant l’anunci hui en el Debat de Política General de les Corts Valencianes (23/09/2014) de totes les localitats que tindran obres educatives licitades en 2014 i 2015, demanen contenció i responsabilitat. “Fets, més que paraules, perquè amb l’anunci estem creant unes expectatives en famílies que porten anys i anys esperant els seus fills a la porta d’un barracó o en un centre que no reuneix les condicions”, ha destacat Loli Tirado, presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya.

1 any i 0 centres executats

Demà, dimecres 24 de setembre, es compleix un any de l’anunci de Fabra de construir 14 centres abans que s’acabara la legislatura en 2015. A hores d’ara sols s’han licitat dos dels 14 centres, via el DOCV, el CEIP Rosa Serrano de Paiporta i del CEIP El Perelló de Sueca i no han començat les obres de cap dels centres anunciats.

Per això, posen nom als 12 centres pendents de licitar i executar: CEIP Carraixet d’ Almassera , CEIP Regina Violant d’Almassora; CEIP Benicadim de Beniarbeig, CEIP Cardenal Tarancón de Borriana, CEIP Felicidad Bernabeu d’Ibi, CEIP Rosario Pérez de la Vall d’Uixó; CEIP Gasparot de La Vila Joiosa, CEIP Evarist Calatayud de Motserrat, CEIP Emili Lluch de Nàquera, IES Playa Flamenca de Orihuela-Campoamor, CEIP 103 de València i CEIP Jaume I de Vinaròs.

Volem saber

El president Fabra ha tornat a dir que s’han executat 37 centres educatius en aquesta legislatura. Des de la Confederació Gonzalo Anaya sol·liciten conèixer quins centres són. “Cal posar noms als centres com ho fem des de la Confederació Gonzalo Anaya en els llistats de començament de curs”, ha sol·licitat.

Tornen a reiterar que hi ha molts centres educatius que presenten deficiències en les infraestructures i que se sumen als anunciat per Fabra.

Comparteix

Icona de pantalla completa