Diari La Veu del País Valencià
El Partit Popular renuncia a la seua reforma de la llei de l’avortament
La Marea / Toni Martínez

No obstant açò, Rajoy ha avançat que l’Executiu sí reformarà la normativa actual perquè les menors de 16 i 17 anys necessiten del consentiment patern per a interrompre el seu embaràs. Aquesta era una de les majors polèmiques que van envoltar l’aprovació per part del govern socialista de l’anterior llei, i una de les majors reivindicacions dels grups antielecció, autodenominats “provida”.

Aquesta decisió deixa tocat el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, qui va liderar la reforma. L’anunci es produeix l’endemà passat de la manifestació a Madrid de col·lectius antiabortistes. El ministre va assegurar a la fi del mes de juliol que la reforma, que ja va obtenir el vistiplau del Consell de Ministres, veuria la llum “abans del final de l’estiu”.

Precisament aquest dimecres Gallardón havia de comparèixer en la Cambra Baixa per a respondre a una pregunta i una interpel·lació urgent de PSOE i Esquerra Plural respectivament sobre la posició del Govern en aquest assumpte. Serà allí on el ministre donarà les explicacions després de l’anunci de Mariano Rajoy.

Des del PSOE, la seua diputada en el Congrés Carmen Montón ha demanat la dimissió del ministre “per haver jugat amb el sofriment de les dones”. Munt ha fet aquestes declaracions després de “celebrar” la retirada de la llei com un “triomf de la ciutadania”.

Sobre l’anunci de la modificació de l’actual llei per a exigir a les menors de 16 i 17 anys un consentiment exprés per part dels pares per a avortar ha afegit que “la llei no es pot trossejar” i ha demanat a Rajoy que “respecte la llei de 2010, una llei que ens col·loca en el marc europeu i respecta la llibertat de les dones”.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa