Diari La Veu del País Valencià
Gallardón dimiteix per la retirada de la Llei de l’Avortament

EP / Madrid

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha anunciat aquest dimarts la seua dimissió com a conseqüència de la retirada de l’avantprojecte de la Llei de l’Avortament.

Segons ha desvetlat ell mateix en una compareixença en el seu Ministeri, ja va avançar la setmana passada els seus plans al president del Govern, Mariano Rajoy, i avui li’ls ha ratificat “en diferents converses, l’última fa molt pocs minuts”.

El ministre s’ha justificat dient que “la nova fórmula que s’articule per part del Govern” no ha de fer-la qui des d’un primer moment havia adquirit un compromís “ferm i rotund” amb el que entenia era la voluntat del Govern, del PP i dels seus votants.

Gallardón ha defensat que l’avantprojecte que va elaborar el seu departament estava en línia amb la doctrina del PP, amb el criteri que va adoptar el mateix partit en el recurs que va presentar davant el Tribunal Constitucional contra la llei socialista i conforme a la doctrina del TC.

Rajoy ha confirmat aquest mateix dimarts la retirada de l’avantprojecte de Llei Orgànica de Protecció del Concebut i els Drets de l’Embarassada que havia redactat el Ministeri de Justícia.

Rajoy ha justificat la retirada en què no s’ha trobat el consens suficient per a dur endavant la reforma. En el seu lloc, ha anunciat que l’Executiu reformarà l’actual normativa per a assegurar que les menors de 16 i 17 anys necessiten del consentiment patern per a interrompre el seu embaràs i apostarà per un Pla de Protecció de la Família que veurà la llum abans de finals d’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa